Elon Musk, obligat să permită accesul rivalilor la încărcătoarele Tesla

Autor: Matei Ion
Data publicării:
Linie de asamblare dintr-o uzină Tesla / Foto: Steve Jurvetson / Flickr
Linie de asamblare dintr-o uzină Tesla / Foto: Steve Jurvetson / Flickr
Noile cerințe din SUA vor pune Tesla sub presiune pentru a permite accesul și al altor mărci de autoturisme la rețeaua sa de încărcare a vehiculelor electrice, potrivit Reuters.

Dacă Elon Musk va avea proasta inspitație de a nu deschide rețeaua și altor autovehicule electrice, compania ar putea pierde o subvenție de 7,5 miliarde de dolari, subvenție pe care Joe Biden ar vrea să o aloce pentru viitoarele stații de încărcare.

Cele peste 40.000 de încărcătoare ale Tesla pot fi folosite doar de mașinile sale, dar oficialii au declarat pentru Reuters că acest lucru s-ar putea schimba.

Tesla ar putea rămâne fără subvențiile de 7,5 miliarde de dolari acordate de administrația Biden dacă nu își deschide rețeaua de încărcare a vehiculelor electrice pentru concurenți, relatează Reuters.

Rețeaua SuperCharger a producătorului auto are mai multe stații în SUA decât orice altă companie de încărcare, dar acestea se pot conecta doar la prize folosite de mașinile Tesla.

Însă săptămâna viitoare, Departamentul Transporturilor va finaliza redactarea unei cerințe care va pune presiune asupra Tesla pentru a adăuga încărcătorul folosit de producătorii rivali de vehicule electrice, a relatat vineri Reuters, citând oficiali ai administrației.

Tesla a primit deja un impuls din partea administrației Biden în ceea ce privește promovarea vehiculelor electrice în luna februarie, când Departamentul de Transport și-a modificat planul de stimulare a consumatorilor cu un credit fiscal de 7.500 de dolari pentru a include mai multe modele eligibile, prin extinderea definiției unui SUV. Acest lucru a crescut cererea potențială pentru unele dintre modelele Tesla. 

Elon Musk, directorul general al Tesla, s-a întâlnit luna trecută cu doi oficiali de la Casa Albă pentru a discuta despre accelerarea producției de vehicule electrice și despre Legea bipartizană privind infrastructura, care include legislația privind echipamentele de încărcare.

Musk a vorbit în trecut despre deschiderea rețelei Supercharger, dar nu a făcut nicio mișcare publică pentru a-i lăsa pe alții să intre. Tesla deține o poziție dominantă în ceea ce privește încărcătoarele din SUA și are o rețea privată uriașă de peste 40.000 de încărcătoare EV la nivel global.

Deschiderea acestei rețele către concurenți precum Ford, GM și Rivian ar putea să diminueze puțin din strălucirea mărcii Tesla, prin eliminarea utilizării exclusive de către clienții săi. Pe de altă parte, ar putea reprezenta în cele din urmă un nou flux de venituri pentru Tesla, pe lângă orice câștig de subvenții. 

Acțiunile Tesla au crescut luni cu 1,1% în precomerț, după ce vineri au închis cu 5% mai jos, în urma unei scăderi mai ample a acțiunilor. Acțiunile producătorului de vehicule electrice au crescut cu aproximativ 60% până în prezent în acest an.

Citește și:

Elon Musk a lăsat investitorii Tesla fără 12 miliarde de dolari

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel