Elveția, idee ORIGINALĂ despre banii bogaților. Ce are de gând
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Să fie puși undeva sus
Să fie puși undeva sus
Cunoscută de mult timp pentru secretul său bancar, Elveţia va oferi în curând bogaţilor lumii o nouă alternativă în care să îşi depoziteze cele mai de preţ bunuri: seifuri în stâncă săpate la poalele Munţilor Alpi, transmite Bloomberg.

Ideea aparţine unor întreprinzători din centrul Elveţiei, unde este amplasat masivul Bruenig, la aproximativ 40 de kilometri sud-vest de Lucerna. "Camera comorilor dumneavoastră într-un munte. Un loc sigur în care să vă depozitaţi activele şi datele sensibile", spune Bruenig Mega Safe AG, firma care construieşte seifurile, pe pagina sa de Internet.

Hugo Schittenhelm, membru în Consiliul de Administraţie de la Bruenig Mega Safe AG, spune că firma intenţionează să utilizeze un spaţiu din interiorul muntelui echivalent cu zece terenuri de fotbal. "Dacă va fi nevoie am putea extinde acest spaţiu", susţine Hugo Schittenhelm.

Bogaţii lumii caută securitate în condiţiile în care pandemia a perturbat pieţele iar tensiunile sociale au izbucnit din SUA şi până la Hong Kong şi Londra. În timp ce unii se tem de o recesiune globală sau de dezastre naturale, alţii vor să evite depozitele bancare deoarece dobânzile negative forţează băncile să perceapă bani de la cei care au depozite de numerar.

Potrivit informaţiilor publicate pe pagina de Internet a companiei Bruenig Mega Safe AG, seifurile în munte au dimensiuni care variază de la 100 de metri cubi până la de 20.000 de metri cubi şi o înălţime de până la 12 metri. Seifurile asigură o umiditate constantă de 40% şi o temperatură de 12 grade Celsius. Preţurile încep de la 500.000 de dolari.

Citește și Un indian l-a detronat pe Warren Buffet

Pe lângă stocarea de obiecte de valoare precum opere de artă, aur, acţiuni sau automobile clasice, seifurile sunt şi "o locaţie ideală pentru activităţi care necesită cele mai înalte standarde de securitate", susţine firma elveţiană.

Hugo Schittenhelm a spus că Bruenig Mega Safe poartă discuţii cu aproximativ zece clienţi potenţiali, printre care se numără galerii de artă dar şi persoane înstărite. Pe lângă faptul că sunt mai sigure, seifurile în munte sunt mai ieftin de construit, susţine Schittenhelm. "Autorizaţiile de construcţie se obţin mai rapid, tavanul nu poate fi distrus şi nu ai nevoie de sârmă ghimpată sau câini", spune Schittenhelm. Deşi până acum cei mai interesaţi sunt cetăţenii şi firmele din Elveţia, Bruenig Mega Safe vrea să atragă şi clienţii din oraşe înstărite precum Hong Kong sau Singapore. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Bugetele C.E. Oltenia, Romarm şi IOR, aprobate de Guvern

Decizii importante ale Guvernului României, în şedinţa...

Zara, sursă de inspiraţie pentru cei de la H&M

Noua conducere a H&M se inspiră din strategia...

OUG pentru scăderea prețului gazelor naturale

Guvernul României a adoptat o nouă Ordonanță de Urgență...

Ajutoare de urgenţă acordate de Guvern

Pe agenda şedinţei de Guvern de joi se află şi o...

ALROSA a vândut o parte din diamantele sale statului rus

Acțiunile ALROSA au crescut pe fondul informației că...

Rheinmetall, investiție 63 de milioane de euro în Ungaria

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, ministrul Apărării din...

Prețul unei clasice genți Chanel a spart pragul de 10.000 €

O geantă clasică a casei de modă Chanel, un model cu...

Moderna primește 750 milioane de dolari de la Blackstone

Moderna a anunțat că divizia ”Știința vieții” de la...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel