Energopetrol a încheiat primul semestru cu pierderi de 502.512 lei

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Rezultate dezamăgitoare
Rezultate dezamăgitoare
Compania Energopetrol a încheiat primul semestru al acestui an cu pierderi de 502.512 lei, în scădere comparativ cu pierderile de 912.752 lei din perioada similară din 2021, conform raportului remis miercuri Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile totale realizate in perioada ianuarie-iunie 2022 au fost de 1,1 milioane lei, cu 80,55% mai mari faţă de cele din ianuarie-iunie 2021.

Cifra de afaceri la data de 30 iunie 2022 a fost de 205.113 lei , cea mai mare pondere având-o lucrările electro-energetice. Veniturile aferente vânzărilor de active la au fost în valoare de 891.728 lei.

Cheltuielile totale aferente perioadei menţionate s-au ridicat la 1,602 milioane lei, fiind cu 5,29 % peste cele din primele şase luni ale anului trecut.

Energopetrol a solicitat în 2013, din cauza dificultăţilor financiare cu care se confrunta, deschiderea procedurii de insolvenţă, aceasta fiind aprobată de Tribunal în iulie 2013.

În februarie 2016, în urma votului exprimat de toate cele patru categorii de creditori, respectiv categoria creditorilor bugetari, categoria creditorilor salariali, categoria creditorilor garantaţi şi categoria creditorilor chirografari, a fost aprobat Planul de Reorganizare a societăţii .

Compania Energopetrol este furnizor al unor servicii/produse în domeniul proiectării şi execuţiei de lucrări de construcţii-montaj, instalaţii energetice de până la 400 kV, posturi şi staţii de transformare pentru tensiuni până la 400 KV inclusiv, instalaţii de forţă şi iluminat, acţionări electrice, automatizări şi de protecţie anticorozivă, proiectării şi execuţiei de confecţii metalice, prefabricate pentru lucrări de construcţii montaj pentru uz propriu şi pentru terţi, proiectării şi execuţiei de lucrări de construcţii montaj în domeniul energiilor regenerabile etc.

Energopetrol este listată la bursă din ianuarie 1998, iar acţionarii săi sunt Asociaţia Salariaţilor (48,79% din acţiuni), SIF Muntenia (7,91%) şi alţi acţionari (43,29%).

Citește și Criza energetică. Cel mai mare furnizor din Austria are probleme

Guvernul austriac a anunțat că va trebui să vină în ajutorul principalului furnizor de energie al țării, care a ajuns în imposibilitatea de a negocia cu traderii din cauza lipsei de garanții din cauza creșterii prețurilor.

Compania "Wien Energie a cerut sprijin financiar guvernului la sfârșitul săptămânii trecute", a scris luni pe Twitter ministrul Mediului, Leonore Gewessler. "Evident că am acceptat această solicitare ieri, în cadrul unei ședințe de criză, deoarece prioritatea noastră este să asigurăm alimentarea a două milioane de clienți", a adăugat ecologistul.

Majorare parțială a prețurilor în septembrie

Nu au fost furnizate cifre cu privire la ajutorul preconizat, care este destinat să permită Wien Energie să depună o garanție financiară pentru a fi readmisă pe piața bursieră a energiei. Compania, care furnizează energie electrică și gaz în capitala austriacă, a precizat într-un comunicat că "din cauza noii explozii a prețurilor de vineri, această garanție a crescut în mod neașteptat.

Wien Energie, care depinde în mare măsură de gazul rusesc, spune că rămâne solvabilă și că garanțiile oferite de autorități vor fi returnate odată ce tranzacțiile vor fi decontate. Întreprinderea nu a transferat încă majorarea prețurilor angro către clienții săi și se pregătea să facă acest lucru parțial în septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bani
Friedrich Merz / FOTO: Wikipedia

Germania: Conservatorii în frunte. AfD, scor istoric

Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...

Muncitori montează panouri solare pe acoperișul unei case / Freepik
Sebastian Burduja / FOTO: Gov.ro
Germania / FOTO: Unsplash
Meta
Consultând evoluția bursei / FOTO: Freepik
Santorini / FOTO: Freepik

La Santorini pământul s-a mai calmat. Ce spun specialiștii

Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică

Dispreț total
comertul online - FOTO: Freepik@narawit_sukkasemsakorn
Volodimir Zelenski Ursula von der Leyen / Foto: president.gov.ua

Cum vor europenii să-l ajute pe Zelenski în fața lui Trump

Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...

Volodimir Zelenski / Foto: Președinția Ucrainei
BMW electric
munca la gri - FOTO: Freepik@creativeart
Javier Milei
starlink - FOTO: Freepik@alicephoto

Țara care plătește abonamentul Starlink pentru Ucraina

Care este țara europeană care plătește abonamentul...

Bună dimineața! O zi liniștită! / FOTO: Unsplash

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...

Este o veste bună pentru cele doua banci
Ședință de Guvern / Foto: gov.ro
Warren Buffett supranumit și Oracolul din Omaha
Tanczos Barna / FOTO: gov.ro
Alegeri în Germania / FOTO: Freepik
Bani / Foto: Freepik
Taxe
reciclarea textilelor - FOTO: Freepik
Criptomonede / FOTO: Unsplash
Avion de luptă Rafale / FOTO: https://www.facebook.com/thalesgroup
Donald Trump / FOTO: Wikipedia

Air Force One: Donald Trump "nu este mulțumit" de Boeing

Termenele de livrare care ar putea determina...

Elon Musk

Trei scenarii pentru Elon Musk: Un exercițiu de imaginație

Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...


pixel