Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Această decizie, dacă ar fi confirmată - Google a anunțat că va face recurs - ar putea bulversa economia „app store”, în ansamblul lor.
Potrivit documentelor instanței, consultate de Reuters, jurații au fost în unanitate de acord în unanimitate cu argumentele furnizate de Epic pe toate punctele.
Epic a dat în judecată Google, acuzându-l că a luat măsuri pentru a zdrobi toată concurența și că a impus taxe excesiv de mari de până la 30% dezvoltatorilor de aplicații pentru smartphone-uri. Curtea federală din San Francisco va decide în ianuarie ce măsuri trebuie luate. .
Decizia reprezintă o înfrângere amară pentru Google, care, la fel ca Apple, operează unul dintre cele mai mari magazine de aplicații din lume și ar putea fi forțat să ofere dezvoltatorilor un plus de control asupra aplicațiilor lor și asupra veniturilor pe care le generează.
„Vom continua să apărăm modelul de afaceri Android și vom rămâne profund angajați față de utilizatorii noștri, față de partenerii noștri și față de întregul ecosistem Android”, a declarat unul dintre vicepreședinții Google, Wilson White, într-un comunicat de presă trimis prin e-mail în care anunță că gigantul tehnologic ar contesta decizia.
Prin intermediul rețelei de socializare
Într-o declarație postată pe site-ul său, Epic a apreciat că verdictul instanței „demonstrează că practicile Google pentru magazinul său de aplicații sunt ilegale”. „Google abuzează de poziția sa dominantă pentru a extrage taxe exorbitante, a înăbuși concurența și a reduce inovația.”
Epic a acuzat Google că a conectat ilegal Play și serviciul său de facturare, forțând dezvoltatorii să le folosească pe ambele pentru ca aplicațiile lor să apară în magazinul online al grupului. În condițiile în care magazinul Play reprezintă o cotă minoră din veniturile Google în comparație cu motorul său de căutare online, el are însă o valoare simbolică, fiind ca o poartă spre miliardele de smartphone-uri și tablete din întreaga lume.
Epic a depus, în 2019, o plângere antitrust similară și împotriva Apple, decizia judecătorului fiind tot în favoarea lui. Dezvoltatorul a cerut Curții Supreme din SUA să analizeze principalele acuzații aduse companiei Apple. La rândul său, firma cu emblema mărului încearcă să anuleze o parte din hotărârea în favoarea Epic, care ar forța gigantul tehnologic să modifice reglementările App Store.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...