Epic Games plătește amenzi și rambursări în valoare de 520 milioane $
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Epic Games este bună de plată
Epic Games este bună de plată
Producătorul de jocuri Epic Games Inc. va plăti 520 de milioane de dolari sub formă de amenzi și rambursări pentru că a încălcat o lege privind confidențialitatea copiilor și a păcălit consumatorii să facă achiziții, a anunțat luni Comisia Federală pentru Comerț din SUA.

Epic va plăti 275 de milioane de dolari pentru că a colectat informații despre copii cu vârsta sub 13 ani, cea mai mare amendă aplicată vreodată pentru o încălcare a Legii privind protecția confidențialității online a copiilor. De asemenea, compania de jocuri din Cary, Carolina de Nord, va rambursa consumatorilor 245 de milioane de dolari pentru achiziții neautorizate sau nedorite.

Fortnite are peste 400 de milioane de utilizatori la nivel mondial, fiind unul dintre cele mai populare jocuri video din lume. FTC a intentat anterior procese împotriva Google, aparținând Alphabet Inc., Apple Inc. și Amazon.com Inc. în legătură cu achizițiile digitale neautorizate ale copiilor.

Într-o declarație, Epic a precizat că a făcut modificări la platforma sa pentru a se asigura că respectă toate legile și reglementările.

"Am acceptat acest acord deoarece dorim ca Epic să fie în prima linie a protecției consumatorilor și să ofere cea mai bună experiență pentru jucătorii noștri", spune compania într-un comunicat.

Epic, companie cu acționariat restrâns, are investiții din partea producătorului Playstation Sony Corp. și a gigantului chinez de jocuri Tencent Holdings Ltd.

Citește și:

Procesul secolului. Epic Games dă în judecată Google și Apple

Fanii jocului Fortnite pot cumpăra diverse actualizări direct de la Epic Games, un lucru care a înfuriat atât Apple cât și Google deoarece producătorul de jocuri a reușit să găseasacă o cale de a ocoli platformele AppStore și Google Play.

În consecință, atât Apple cât și Google au scos de pe platformele lor jocul celor de la Epic.

Reacția Epic Games nu a întârziat iar cei doi titani ai internetului s-au trezit dați în judecată pentru abuz de putere.

Epic Games acuză Google de comportament anticoncurențial într-un dosar depus joi la un tribunal din San Francisco, la numai câteva ore distanță după ce a făcut același lucru cu Apple. Citește mai mult AICI

Citește și: 

Activision Blizzard, boicotată de gamerii din Hong Kong

CEO-ul Epic Games, Tim Sweeney, spune că firma sa îi va susține pe gamerii care vorbesc despre politică și drepturile omului, în ceea ce pare a fi o ofensivă împotriva Activision Blizzard, unul dintre cei mai mari publisheri de jocuri după ce a pedepsit un jucător din Hong Kong pentru că a cerut independența teritoriului.

”Epic susține dreptul oricui de a-și exprima vederile în politică și a drepturilor omului”, a declarat un purtător de cuvînt al companiei. ”Nu vom interzice sau pedepsi un gamer Fortnite sau un creator de conținut pentru că discută pe astfel de teme”.

Sweeney a publucat același mesaj pe constul său personal de Twitter. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel