Erdogan vrea să SCHIMBE NUMELE Turciei. Cum o să se NUMEASCĂ
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Erdogan vrea să SCHIMBE NUMELE Turciei. Cum o să se NUMEASCĂ
Erdogan vrea să SCHIMBE NUMELE Turciei. Cum o să se NUMEASCĂ
"Spuneţi Türkiye", repetă un anunţ pe reţelele sociale pentru a impune schimbarea numelui internaţional al Turciei, care până acum în limba engleză figura drept "Turkey".

Noul nume în limba turcă evită confuzii enervante, căci "turkey" în engleză mai înseamnă şi "curcan".

Când declarațiile recente în limba engleză ale directoratului de presă al președintelui Recep Tayyip Erdogan au început să se refere la țara sa nu ca la Turcia, ortografia general acceptată în ultimul secol, ci ca la Turkiye, unii au crezut că este o greșeală. (Turkiye este denumirea țării în limba turcă.)

Regina Elisabeta a fost testată POZITIV. Britanicii sunt îngrijorați

Nu contează că noua versiune este de nepronunțat pentru majoritatea străinilor sau că țara are probleme mai mari de rezolvat, cum ar fi inflația galopantă, Turcia își schimbă numele.

Potrivit unui decret prezidenţial din 3 decembrie 2021, Türkiye „reprezintă şi exprimă cel mai bine cultura, civilizaţia şi valorile naţiunii turce”. 

Oficialii spun că țara va depune în curând o cerere la ONU pentru a fi înregistrată ca Turkiye. Se crede că faimosul Erdogan a făcut această mișcare pentru a-i împiedica pe străini (și pe hackerii care obișnuiesc să folosească jocuri de cuvinte proaste) să asocieze Turcia, țara, și curcanul, pasărea. În ciuda unei campanii de publicitate guvernamentală, nu a prins la public. Domnul Erdogan se bucură de puteri practic necontrolate. Dar acestea nu se extind la limba engleză, potrivit TheEconomist.



Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel