Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
De această dată este vorba despre acuzațiile lansate de service-urile COTAR la adresa Euroins România despre care spun că decontrează cel mult 10% din reparații, conform economica.net.
Euroins a trimis un răspuns la solicitarea DCBusiness legat de aceste acuzații compania declarându-se consternată de afirmațiile COTAR: ”Euroins România își exprimă consternarea față de acuzațiile false formulate de COTAR. Cifrele care fac referire la activitatea Euroins nu au în spate dovezi și nici explicații. Suntem surprinși să vedem cum COTAR continuă să răspândească informații mincinoase, în contextul în care toate aspectele pieței de asigurări sunt sub control strict și constant al Autorității de Supraveghere Financiară.
Compania de asigurări mai spune că: ”Am comunicat în permanență transparent, atat cu instituțiile de reglementare, cât și în prezentarea oficială a acțiunilor pe care le-am întreprins. Activitatea noastră și rezultatele din ultimul an au dovedit faptul că Euroins România a făcut progrese semnificative, atât în relația cu service-urile, cât și cu clienții”.
ASF a amendat trei companii de asigurări și CEO-ul uneia dintre acestea
Euroins afirmp că plătește în termenele legale stabilite de lege ”și avem o relație foarte bună cu peste 800 de service-uri din întreaga țară, din partea cărora nu au existat plângeri. Faptul că plătim în timp este dovedit și de cifrele din primele 4 luni ale anului, când Euroins a plătit daunele în doar 5 zile de la depunerea cererii de plată, în dosarele în care nu au existat victime. În comparație, în T4 2021, timpul mediu de plată a despăgubirii a fost de 6,8 zile, față de 37,5 zile în T2 2021”.
Asigurătorul mai spune că: ”Atragem atenția asupra credibilității pe care COTAR o mai are în piață, în contextul în care, în ultima perioadă a răspândit în nenumărate rânduri acuzații false și cifre fără fundament legal. Datele furnizate de COTAR nu au fost verificate și validate de instituțiile publice cu autoritate”.
În încheierea mesajului Euroins România afirmă că: ”Considerăm că acțiunea aceasta are în principal scopul de a afecta nejustificat imaginea Euroins România și de aceea luăm în considerare să dăm în judecată COTAR pentru acuzațiile false care ne-au fost adresate”
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...