"Reducerea acestor cheltuieli este importantă nu numai pentru îmbunătăţirea accesului la îngrijirile necesare dar şi pentru garantarea rezistenţei sistemului de sănătate", apreciază OECD în acest raport conform căruia aproape 9,6% din PIB-ul european este consacrat îngrijirii medicale.
Pentru a utiliza mai bine aceşti bani, "resursele ar putea fi alocate mai eficient în spitale". În acest sens, o parte din internările în spitale ar fi "evitabile", în special pentru pacienţii care suferă de diabet, hipertensiune sau astm.
OECD menţionează recursul uneori "excesiv" la naşterile prin cezariană şi, dimpotrivă, recursul uneori insuficient la chirurgia ambulatorie (fără spitalizare), de exemplu pentru operaţiile de cataractă sau amigdalită.
O altă zonă în care ar putea fi făcute economii sunt "externările tardive" ale pacienţilor spitalizaţi, pe care unele ţări din nordul Europei le sancţionează cu o amendă impusă instituţiilor spitaliceşti. De asemenea, OECD enumeră remediile clasice pentru a scădea costul global al medicamentelor: mai puţine antibiotice, mai multe medicamente generice şi o mai bună urmărire a tratamentelor bolnavilor.
Înfiinţată în anul 1961, OECD joacă un rol de consiliere pentru guvernele ţărilor puternic dezvoltate, în materie de politică economică, socială şi de guvernare. Cele 35 de state membre OECD deţin împreună aproximativ 60% din economia mondială, 70% din comerţul mondial şi 20% din populaţia lumii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...