”Sărăcia este atestată statistic”. Mircea Coșea: Noul președinte trebuie să fie sincer
Deficitul bugetar pune presiune...
După ce, în ultimele 4 luni ale anului 2020, au fost consemnate creșteri importante ale înmatricularilor de autovehicule, anul 2021 a debutat cu o scădere semnificativă în lunile ianuarie (-46,6%) și februarie (-18,8%), acestea fiind, într-o oarecare măsură, compensate de creșterea de 19,4% din luna martie, potrivit Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile.
Pe plan european, însă, după o creștere importantă în luna martie (+87,3%), primul trimestru se încheie cu o creștere generală de 3,2%.
Top-ul pe mărci (autoturisme + autovehicule comerciale) după 3 luni din anul 2021 este condus de Dacia (4.322 unități), urmată de Ford (2.656 unități), Toyota (2.061 unități), Hyundai (1.844 unități), Volkswagen (1.833 unități), Skoda (1.767 unități), Mercedes Benz (1.541 unități), Renault (1.456 unități), BMW (956 unități) și Suzuki (809 unități).
Citește și: Schimbări majore la Dacia. Decizia Grupului Renault
Autoturismele (care reprezintă cca. 79% din total) au înregistrat, în luna martie 2021, un volum de 7.752 unități, cu 18,7% mai mare decât în luna similară din 2020. Pe ansamblul primelor 3 luni din 2021, se înregistrează a scădere generală de 25,8% comparativ cu perioada similară a anului anterior.
În funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, după 3 luni din 2021, ponderea autoturismelor pe benzină a înregistrat o scădere moderată față de perioada similară din 2020, ajungând, astfel, la o pondere de 61,3%. În ceea ce privește autoturismele cu motoare diesel, și acestea înregistrează o scădere față de primele 3 luni din 2020, deținând, însă, o cotă de doar 26,5% din total.
Autoturismele „electrificate, respectiv cele electrice (100% și hibride plug-in), precum și cele full hybrid (care dispun si de propulsie electrică fără încărcare din sursă externă), ajung să dețină, după primele 3 luni din 2021, o cotă de piață de 12,2%, care este de 2,2 ori mai mare decât cea pe care o aveau după perioada similară a anului trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar pune presiune...
Două institute de sondare care au realizat exit poll,...
Candidatul Alianței electorale...
Candidatul independent la...
Candidatul AUR la președinția...
Aproape 13.000 de firme...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Capitalizarea bursei scade cu...
Recent, bursele mondiale au...
Autoritățile au promis un plus de peste 9%.
Bitcoin, dincolo de statutul de...
„Vor fi necesare mai multe...
Iată cele mai importante...
Dacă folosești frecvent...
Ultima escaladare tarifară a...
Miliardarul american Elon Musk...
La Harvard, mândrie și teamă în...
Vânzările în țările europene au scăzut dramatic în...
Practic, este sfârșitul unei ere.
Deocamdată este vorba de doar câteva produse.
Totuși, nu toate sectoarele au de suferit din cauza...
Avertisment de la Buffett, falimente în scădere, scandal...
ONRC: Numărul firmelor care...
Prezență record la urne în...
Românii trebuie să-și expoateze din nou imaginația și...
Arabia Saudită, Rusia și alți...
Warren Buffett critică...