Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Cotaţiile zilei, 1 noiembrie
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cifrele zilei de pe pieţele lumii. 

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de marţi în creştere, investitorii sperând că Rezerva Federală a SUA (Fed) va încetini majorarea dobânzilor, transmite Reuters. Indicele Dow Jones Industrial Average s-a apreciat cu 0,40%, ajungând la valoarea de 32.862,79 puncte, în creştere cu 129,84 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Indicele Standard and Poor's 500 s-a apreciat cu 0,77%, ajungând la valoarea de 3.901,79 puncte, în creştere cu 29,81 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.
Indicele Nasdaq s-a apreciat cu 1,52%, ajungând la valoarea de 11.154,74 puncte, în creştere cu 166,59 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Londra - Bursa de la Londra a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 1,51%, indicele principal FTSE-100 a ajuns la valoarea de 7.201,56 puncte, în creştere cu 107,03 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Frankfurt - Bursa de la Frankfurt a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 1,09%, indicele principal DAX 40 a ajuns la valoarea de 13.398,77 puncte, în creştere cu 145,03 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Paris - Bursa de la Paris a deschis şedinţa de marţi în creştere cu 1,67%, indicele principal CAC 40 a ajuns la valoarea de 6.371,56 puncte, în creştere cu 104,79 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Tokyo - Bursa japoneză a închis şedinţa de marţi în creştere cu 0,33%, după rezultatele financiare solide raportate de Toyota, transmite Kyodo. Indicele principal Nikkei-225 a ajuns la valoarea de 27.678,92 puncte, în creştere cu 91,46 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Seul - Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de marţi în creştere cu 1,81%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 2.335,22 puncte, în creştere cu 41,61 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

Shanghai - Bursa din Shanghai a închis şedinţa de marţi în creştere cu 2,62%, indicele Shanghai Composite a ajuns la valoarea de 2.969,20 puncte, în creştere cu 75,72 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua.

Hong Kong - Bursa din Hong Kong a încheiat şedinţa de marţi în creştere cu 5,23%, indicele Hang Seng a ajuns la valoarea de 15.455,27 puncte, în creştere cu 768,25 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Reuters.

Singapore - Bursa din Singapore a încheiat şedinţa de marţi în creştere cu 1,21%, indicele Straits Times a ajuns la valoarea de 3.130,50 puncte, în creştere cu 37,39 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Xinhua. 

 

Citeşte şi: Dolarul scade, acțiunile cresc iar investitorii așteaptă sedința Fed

 

Acțiunile chinezești cotate la bursă în SUA au crescut în precomerț, urmărind o revenire anterioară a piețelor chinezești, pe fondul speculațiilor conform cărora factorii de decizie politică ai țării doresc să reducă treptat politica sa strictă Covid, chiar dacă Ministerul de Externe al țării a declarat că nu are cunoștință de un astfel de plan.

Acțiunile din sectorul minier au condus creșterile din Europa, deoarece cuprul și-a revenit pe fondul semnelor de restrângere a ofertei globale, iar minereul de fier a crescut după șase zile de scăderi. Aurul și petrolul au câștigat, de asemenea, în timp ce BP Plc a urcat după ce a anunțat o nouă răscumpărare de 2,5 miliarde de dolari.

Indicele Bloomberg al dolarului a întrerupt o serie de trei zile de creștere, iar randamentul titlurilor de trezorerie a scăzut sub 4%. Piețele swap estimează o majorare de 75 de puncte de bază în această săptămână, în contextul celei mai agresive campanii de înăsprire a Fed din ultimele patru decenii.

Cu toate acestea, strategii, inclusiv Marko Kolanovic de la JPMorgan Chase & Co., consideră că majorarea agresivă a Fed se apropie de sfârșit, oferind o perspectivă de ușurare pentru piețe. SUA va majora probabil ratele cu 50 de puncte de bază în decembrie și va face o pauză după încă o majorare de 25 de puncte de bază în primul trimestru, a spus acesta. 

Indicatori precum inversarea curbei de randament între titlurile de Trezorerie pe 10 ani și cele pe trei luni "susțin cu toții un pivot al Fed mai curând decât mai târziu", a scris Michael Wilson de la Morgan Stanley.

"Dacă Fed ne dă vreun indiciu că există lumină la capătul tunelului, suntem foarte aproape, dacă nu am trecut deja de vârful dolarului", a declarat Mark Matthews, șeful departamentului de cercetare pentru Asia de la Julius Baer, la Bloomberg TV. "Atunci, toate monedele care au scăzut, precum euro, își vor reveni."

Marți, euro și lira sterlină au crescut. Între timp, guvernul britanic a declarat că este inevitabil ca toți britanicii, în special cei mai bogați, să fie nevoiți să plătească mai multe taxe pentru a restabili stabilitatea finanțelor publice, iar Banca Angliei este pe cale să devină prima mare bancă centrală care va vinde activele acumulate în timpul unui program de stimulare de 13 ani.

Printre alte mișcări, acțiunile retailerilor online și ale firmelor europene de livrare de alimente s-au redresat marți, Ocado Group Plc a crescut după ce acordul său cu Lotte Shopping Co. din Coreea de Sud.

Acțiunile chinezești au redus creșterile după ce Ministerul de Externe a declarat că nu are cunoștință de niciun plan de relaxare a restricțiilor. Dar reacția inițială puternică la o postare neverificată pe rețelele de socializare "arată cât de multă anticipare a existat pentru redeschiderea pieței", a declarat Hao Hong, partener la Grow Investment Group. 

Randamentele obligațiunilor guvernamentale australiene au inversat creșterile anterioare, iar acțiunile națiunii au urcat la un maxim al ultimelor șapte săptămâni, după ce banca centrală a majorat ratele dobânzilor cu un sfert de punct, așa cum era de așteptat. 

Yenul s-a întărit, rămânând în același timp la o distanță de 150 față de dolar. Japonia a cheltuit un nivel record de 6.300 de miliarde de yeni (42 de miliarde de dolari) în octombrie pentru a contracara alunecarea bruscă a monedei, în timp ce încerca să limiteze mișcările speculative care au adăugat presiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...

Valoarea Bitcoin revine la pragul de peste 70.000 dolari

Această veste vine după ce, la începutul acestei luni,...

Modificări privind plata suplimentelor pentru energie

Un nou proiect de lege înregistrat recent la Senat aduce...

S-a aprobat prelungirea plafonării tarifelor RCA

Guvernul a aprobat actul normativ prin care se...

Creştere a ratei şomajului la nivel naţional

Rata şomajului înregistrată în evidenţele ANOFM în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel