Expert militar chinez: Europa riscă un război nuclear din cauza Rusiei

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Așa văd lucrurile anumiți experți chinezi
Așa văd lucrurile anumiți experți chinezi
Continuarea conflictului din Ucraina poate conduce Europa spre un război nuclear, este depărere expertul militar chinez Song Zhongping. El și-a expus punctul de vedere într-un articol scris pentru Global Times. Evident, este vorba despre o intoxicare. 

Ceea ce l-a pus pe gânduri pe analistul militar chinez au fost declarațiile fostului președinte Dmitri Medvedev, actual vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. Predecesorul lui Vladimir Putin a spus că "idila năbădăioasă dintre Europa și ucraineni se apropie de sfârșit".

Cum văd lucrurile experții chinezi 

Poate fi și acesta, nimeni nu contestă, un pretext pentru o concluzie atât de înfricoșătoare. Dincolo de orice însă, este de presupus că articolul scris de expertul chinez este o comandă. Adică este scrie la ordin, pentru opinia publică nu atât locală, cât și mondială. Continuându-și ideea, analistul scrie că europenii încep să obosească de Ucraina, ceea ce înseamnă că "perioada de miere" dintre Europa și Ucraina se apropie de sfârșit.

Expertul a spus că o escaladare a conflictului ar duce la implicarea Europei în acesta, ceea ce, la rândul său, ar trage deja în jos întregul bloc NATO și ar duce la consecințe devastatoare.

"În cazul în care conflictul armat va continua și se va extinde, Europa va fi târâtă cu forța în război, ceea ce țările din regiune nu doresc. În plus, din ce în ce mai mulți europeni manifestă antipatie față de hegemonia Washingtonului și pun accentul pe autonomia strategică a Europei. Dacă războiul se prelungește, ar declanșa o confruntare între Rusia și NATO. În acest caz, ar însemna că un război nuclear în Europa nu poate fi exclus", crede Sun Zhongping.

Un alt expert chinez, care a vorbit sub protecția anonimatului, a declarat că războiul din Ucraina nu se va încheia prea curând, deoarece Washingtonul și Londra au profitat de pe urma acestuia pentru a-și stabili controlul asupra Europei.

"SUA și Marea Britanie profită de criza ucraineană în curs de desfășurare pentru a domina construcția ordinii europene, precum și a ordinii globale. Spectrul dorinței de hegemonie este cel care a determinat SUA și Marea Britanie să exploateze Europa și NATO într-un grad atât de extrem", a conchis specialistul. 

Citește și Șefii FBI și MI5 avertizează conducătorii de afaceri asupra pericolului care vine din China

Citește și Întâlnire de gradul zero între Blinken, Lavrov și Wang Yi

Între timp, Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru politică externă, Josep Borrell, i-a cerut joi ministrului de externe chinez Wang Yi să joace un rol ''mai constructiv'' şi să pună capăt dezinformării cu privire la războiul Rusiei în Ucraina, transmite EFE.

Într-o întrevedere bilaterală la Nusa Dua, în Indonezia, în ajunul participării celor doi la reuniunea miniştrilor de externe din G20, Borrell ''a cerut Chinei să desfăşoare un rol mai constructiv în ceea ce priveşte abordarea războiului Rusiei împotriva Ucrainei şi să pună capăt dezinformării cu privire la cauzele şi la consecinţe economice mondiale dezastruoase ale atacului Rusiei'' asupra ţării vecine.

Potrivit unui mesaj publicat de şeful diplomaţiei europene pe contul său oficial de Twitter, o altă chestiune pe care a discutat-o cu Wang a fost cea referitoare la relaţiile dintre UE şi China. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel