Bursa de la Bucureşti urcă semnificativ, în ton cu marile pieţe europene
Investitorii reacţionează...
În opinia lui, este deja prea târziu pentru a încerca stoparea răspândirii noii varietăți a virusului apărut anul trecut în orașul chinez Wuhan, epicentrul pandemiei: cazuri de infectare se înregistrează deja în multe țări ale Europei, dar și în Asia și America de Nord. ”Foarte posibil ca această nouă tulpină să provoace al treilea val al pandemiei pe Bătrânul continent”, a afirmat omul de știință.
El a reamintit că mutația descoperită în Italia în februarie a declanșat primul val al pandemiei în afara Chinei. În același timp, a adăugat el, unele studii arată că al doilea val a început din cauza unei tulpini care s-a răspândit printre muncitorii străini aduși la cules de fructe în nordul Spaniei. „Acest al doilea val, pe care încă îl traversăm, a început chiar înainte ca primul să ia sfârșit. Ca atare, și al treilea val s-ar putea suprapune cu al doilea ”, a subliniat Mas-Koma.
Omul de știință a arătat că în genomul virusului SARS-CoV-2 se produc lunar una sau două mutații punctuale, mai puțin decât la virusul gripal. Totuși, deocamdată nu există o certitudine de sută în privința posibilității ca noua varietate a coronavirusului să afecteze eficacitatea vaccinurilor, studiile complete în acest sens putând dura până la câteva săptămâni.
Citește și Marea Britanie se teme de o nouă CATASTROFĂ
Omenirea continuă să cedeze în fața virusului, spune Mas-Coma, și rămâne de văzut dacă vaccinurile pot încetini răspândirea acestuia. „Dacă măcar vor ajuta la reducerea numărului de cazuri severe și a mortalității, va fi și acesta un pas important înainte”, a spus expertul. "Rămâne de văzut cât de des vor fi stimulate persoanele vaccinate și dacă acest lucru va varia în funcție de medicament”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Investitorii reacţionează...
Project 2025 este planul...
Banca Națională a României a...
În luna martie, Sistemul RO...
În ultimele cinci sesiuni,...
O măsură pentru consolidarea...
Vorbim despre o ieftinire care...
Declarațiile unui oficial BCE...
Project 2025 este strategia...
Administrația Fondului pentru...
Sunt date INS, dar provizorii.
Digitalizarea administrației,...
Tensiunile interne din jurul...
Sprijinul financiar este dublat...
Dolarul american și-a recăpătat din avânt, după ce...
O încercare ce se dovește însă destul de dificilă.
Un risc crescut, dar fără măsuri iminente.
Indicele BET s-a depreciat cu...
Aramco anunță descoperiri de...