Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
"Riscul este în creștere", a declarat directorul general Mark Bristow, al Barrick Gold Corp. într-un interviu acordat la Riyadh, Arabia Saudită. "Nu cred că există un risc foarte mare pe partea negativă".
Scenariul cel mai probabil este ca aurul să se tranzacționeze între 1.750 de dolari și puțin peste 1.800 de dolari pe uncie, a spus el.
Bristow, un geolog care conduce Barrick de la începutul anului 2019, este mai optimist decât analiștii, mulți dintre aceștia prognozând că aurul va scădea pe măsură ce Rezerva Federală a SUA va majora dobânzile în acest an. Prețul său va ajunge la o medie de 1.683 de dolari pe uncie în trimestrul al patrulea, potrivit unui sondaj Bloomberg realizat de analiști și economiști.
Statutul aurului ca rezervă de valoare atunci când inflația se accelerează a fost afectat de când a avut loc pandemia de coronavirus. Metalul a scăzut cu 3,6% în 2021, chiar și în condițiile în care ratele inflației în întreaga lume dezvoltată au crescut vertiginos, guvernele și băncile centrale menținând politicile fiscale și monetare relaxate pentru a-și stimula economiile.
Bitcoin ”mușcă” din aur. Predicție amețitoare pentru viitorul criptomonedei
Lingourile de aur se confruntă cu o concurență tot mai mare din partea Bitcoin și a altor criptomonede care sunt din ce în ce mai mult prezentate investitorilor ca fiind un aur modern și o acoperire eficientă împotriva inflației. Goldman Sachs Group Inc. a susținut că Bitcoin ia din cota de piață a aurului ca investiție ca rezervă de valoare.
"Uitați-vă la aur și la natura sa prețioasă - nu îl puteți tipări și nu îl puteți fabrica", a spus Bristow. "Poți face criptomonede și sunt multe dintre ele. Atunci când te afli într-o fază dinamică precum cea în care ne aflăm acum și când lumea este nesigură, este întotdeauna un lucru bun pentru aur."
Bristow se află la Riyadh pentru a participa la prima conferință minieră majoră din Arabia Saudită. Compania cu sediul la Toronto extrage cupru în vestul regatului, într-o societate mixtă cu compania minieră de stat Maaden.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...