Experții americani anunță: AURUL poate atinge 2500 dolari/uncie

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Sunt toate ingredientele pentru o creștere rapidă
Sunt toate ingredientele pentru o creștere rapidă
Banca americană Goldman Sachs și-a reviziut în creștere prognoza privind prețul aurului pentru sfârșitul anului 2022 până la pragul de 2.500 de dolari pe uncie, semnalând o perspectivă puternică pentru metalul prețios în acest an, după ce prețul acestuia a scăzut cu aproximativ 4% la sfârșitul anului 2021, potrivit Seeking Alpha.

Unii investitori sunt îngrijorați de potențialele presiuni inflaționiste ca urmare a stimulentelor guvernamentale fără precedent. Cu toate acestea, analiștii de la Goldman Sachs consideră că aceste temeri sunt exagerate și că inflația va rămâne moderată. Alte riscuri globale, cum ar fi conflictul militar dintre Rusia și Ucraina, pot contribui la scăderea apetitului pentru risc pe piețe.

Analiștii și economiștii au început, de asemenea, să avertizeze cu privire la o încetinire a creșterii economice din SUA. Acest lucru ar putea duce la o "furtună perfectă" care va provoca un adevărat raliu pe piața aurului, ce va rămâne ferm înscris pe un trend ascendent în următoarele luni, în condițiile în care estimările privind evoluția acțiunilor scad. Goldman Sachs are de mult timp o viziune optimistă asupra aurului, iar recenta creștere a prețului său țintă este un alt semn că banca de investiții americană vede un mare potențial de creștere pentru metalul prețios.

De asemenea, banca consideră că inflație va avea un impact puternic asupra prețului aurului în acest an. Goldman a atribuit acest lucru faptului că așteptările inflaționiste ar putea strice dispoziția investitorilor, în condițiile în care inflația rămâne ridicată, ceea ce înseamnă că nu a fost atât de temporară precum au crezut inițial oficialii Rezervei Federale Americane. 

În orice scenariu în care inflația crește rapid și constant, aurul va avea probabil o performanță superioară altor active de investiții. Acest lucru se datorează faptului că aurul este un activ fizic fără obligații și, prin urmare, valoarea sa nu poate fi erodată de inflație, așa cum se întâmplă cu alte active, cum ar fi obligațiunile și acțiunile. Perspective pentru aur Are aurul sau dolarul american mai mult potențial acum?

Citește și Semnal îngrijorător. Prețul cuprului se ”topește”

Citește și Piețele globale își schimbă paradigma, intră într-o nouă eră, anunță Morgan Stanley

"Cred că înclin categoric în favoarea aurului în această problemă", a declarat Will Rind de la GraniteShares pentru Investing News. El a spus că, având în vedere condițiile de piață, metalul prețios se află într-o poziție bună și ar trebui să continue să crească în viitor.

"Aurul a reușit într-adevăr să evite o mulțime de factori negativi, cum ar fi creșterea ratelor dobânzilor și un dolar puternic, și cred că oamenii ar trebui să se întrebe: "Cât de mult mai poate crește dolarul de aici încolo?". În mod realist, există mai mult spațiu de creștere aici atât pentru dolar, cât și pentru aur", a explicat el. În timp ce dolarul exercită presiuni asupra prețului aurului, inflația susține metalul prețios și, în ciuda eforturilor Rezervei Federale, Rind nu vede un sfârșit rapid al creșterii prețurilor.

"Ne place să vorbim despre inflație ca despre o construcție simplă, dar există o inflație pe care Fed o poate controla într-o măsură mai mare și o inflație pe care Fed o controlează într-o măsură mult mai mică. Așadar, probabilitatea unei recesiuni în SUA este acum foarte mare", a explicat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz
Marcel Ciolacu

Guvernul prelungește plafonarea prețului la energie

Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...

Cu mâna întinsă / FOTO: Wikipedia

pixel