Explozie a infectărilor în Marea Britanie. Autoritățile au găsit cauza
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile.
Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile.
Noile cazuri de COVID-19 cresc exponenţial în Regatul Unit din cauza infectărilor în rândul tinerilor care încă nu s-au vaccinat, potrivit unei analize publicate de Imperial College London. Miercuri au fost înregistrate în această ţară 9.055 de noi cazuri de COVID-19, cel mai ridicat bilanţ zilnic al noilor infectări după luna februarie.

Cercetarea, solicitată de guvernul de la Londra, arată că infectările au început să crească la finele lunii mai, odată cu răspândirea variantei indiene a coronavirusului (denumită acum de OMS varianta Delta), detectată prima dată în India şi devenită între timp predominantă de asemenea în Marea Britanie, relatează Agerpres.

Datele obţinute în urma a circa 110.000 de teste de COVID-19 efectuate în Marea Britanie între 20 mai şi 7 iunie sugerează o dublare a infectărilor la fiecare 11 zile, mai ales în partea de nord a Angliei. În numai câteva săptămâni, varianta Delta a luat locul variantei Alfa (varianta britanică), chiar dacă acum situaţia este diferită faţă de toamna anului trecut, când nimeni nu era vaccinat.

Citește și: Divorț în familia regală. Regina regretă profund

''Prevalenţa (bolii) creşte de manieră exponenţială, impulsionată de tineri'', atrage atenţia Stephen Riley, expert la Imperial College. Prin urmare, vaccinarea tinerilor este esenţială pentru diminuarea infectărilor, subliniază autorii analizei.

Această cercetare este publicată după ce guvernul condus de Boris Johnson a amânat cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor antiepidemice, ca urmare a unei noi creşteri a numărului infectărilor, provocată de varianta indiană mai contagioasă a coronavirusului SARS-CoV-2, aceasta deşi Marea Britanie şi-a vaccinat cu schema completă mai mult de jumătate din populaţia adultă.


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...

Lucrările la magistrala de metrou M6 avansează - Video

Lucrările la Magistrala 6 de metrou, care va face...


pixel