Extrădarea lui Radu Mazăre. Azi este ultima zi - UPDATE
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Radu Mazare
Radu Mazare
UPDATE - Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, luni, că dosarul pentru extrădarea fostului primar al municipiului Constanţa Radu Mazăre a fost predat autorităţilor din Madagascar.  "La ora 8,00, dosarul a fost predat Ministerului Afacerilor Externe, iar la ora 9,00 a fost predat Ministerului Justiţiei din Republica Madagascar. Dosarul cuprinde cererea de extrădare, precum şi toate documentele transmise de instanţele competente din ţara noastră, atât în limba română, cât şi traduse autorizat în limba franceză", a declarat Birchall, la sediul Ministerului Justiţiei.  Radu Mazăre a fost ridicat de autorităţile din Madagascar şi este ţinut în custodie, această măsură fiind luată ca urmare a mandatului de căutare emis de autorităţile române prin Interpol. 

Știrea inițială - Luni, 13 mai 2019, este ultima zi când Ministerul Justiţiei trebuie să trimită documentele necesare extrădării lui Radu Mazăre din Madagascar. Încă de vineri, când Curtea de Apel Bucureşti a expediat către Ministerul Justiţiei documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale, Ana Birchall a anunţat că sunt 600 de pagini de tradus şi că angajaţii Ministerului vor lucra în permanenţă, deoarece timpul este scurt şi Mazăre execută un mandat de arestare de 6 zile.

Ministrul interimar al Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat, vineri 10 mai, că instituţia pe care o conduce a primit de la instanţele din România documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru extrădarea lui Radu Mazăre din Madagascar şi a subliniat că a dispus "mobilizarea tuturor resurselor" pentru îndeplinirea urgentă a procedurii. 

"Confirm că astăzi, la ora 13,15, Ministerul Justiţiei a primit de la instanţele competente, respectiv de la Curtea de Apel Bucureşti şi de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, documentele prin care s-a constatat îndeplinirea condiţiilor legale pentru a se solicita extrădarea lui Radu Mazăre. Cadrul legal internaţional aplicabil este următorul: Convenţia Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizată, semnată la Palermo, în anul 2000, ratificată prin Legea 365 din 2002; Convenţia Naţiunilor Unite împotriva corupţiei, semnată la Merida, în anul 2003, ratificată prin Legea 365 din anul 2004", a declarat Ana Birchall la sediul Ministerului Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel