Facebook anunță SCHIMBĂRI MAJORE

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
O nouă LOVITURĂ pentru gigantul FACEBOOK! #DeleteFacebook a devenit VIRAL
O nouă LOVITURĂ pentru gigantul FACEBOOK! #DeleteFacebook a devenit VIRAL
Facebook va începe să anunţe abonaţii atunci când vor intra într-un grup care încalcă Standardele Comunităţii, astfel încât să poată lua o decizie informată înainte de a se alătura, informează compania într-un comunicat de presă.

Noul proiect de la Facebook include sfaturi utile pentru respectarea recomandărilor şi explică modalităţile de limitare a drepturilor pentru cei care încalcă regulile platformei.

Schimbările anunţate vor fi lansate la nivel global în următoarele luni, precizează compania.

Potrivit sursei citate, grupurile şi membrii care încalcă regulile platformei ar trebui să aibă mai puţine drepturi şi o acoperire mai redusă, restricţiile devenind mai severe pe măsură ce acumulează mai multe încălcări, până când vor fi eliminaţi complet. De asemenea, atunci când este necesar, în caz de vătămare gravă, grupurile şi persoanele vor fi şterse direct, fără a se mai lua în considerare paşii regulilor de bază.

"Facebook are o mare responsabilitate atunci când amplifică sau recomandă un conţinut. Compania lucrează intens pentru a se asigura că grupurile cu un potenţial dăunător nu sunt recomandate oamenilor, încercând totodată să nu penalizeze grupurile de calitate cu subiecte similare şi să creeze un echilibru prin introducerea ghidului de recomandări (...) Cu toate acestea, pe măsură ce comportamentele de utilizare a platformei evoluează, este nevoie să facem mai multe. Acesta este motivul pentru care, recent, în SUA, grupurile civice şi politice, precum şi grupurile nou create, au fost eliminate din lista sugestii. Întrucât oamenii pot continua să invite prieteni în aceste grupuri sau le pot căuta, Facebook a început acum să extindă aceste restricţii la nivel global. Acest lucru se bazează pe restricţiile aduse în domeniul recomandărilor, cum ar fi eliminarea grupurilor de sănătate, precum şi a grupurilor care distribuie dezinformări în mod repetat", explică reprezentanţii Facebook.

În ceea ce priveşte grupurile, compania susţine că va începe să anunţe oamenii atunci când sunt pe cale să intre într-un grup care încalcă Standardele Comunităţii, astfel încât să poată lua o decizie informată înainte de a se alătura. În plus, va limita notificările de invitaţie ale acestor grupuri, astfel încât va fi mai puţin probabil ca oamenii să se alăture. Pentru membrii existenţi, distribuirea conţinutului de pe respectivul grup va fi redusă, astfel încât să fie afişat mai jos în News Feed.

"(...) atunci când grupul respectiv are un număr substanţial de membri care au încălcat politicile Facebook sau au făcut parte din alte grupuri care au fost eliminate pentru încălcarea regulilor, platforma va cere administratorilor şi moderatorilor să aprobe temporar toate postările. Ceea ce înseamnă că acel conţinut va avea nevoie de revizuirea şi aprobarea moderatorului înainte de a fi afişat în grup. Dacă un administrator sau un moderator aprobă în mod repetat conţinut care încalcă regulile, întregul grup va fi eliminat", notează platforma de socializare.

În cazul membrilor, se va impune regula ca în cazul în care cineva care a încălcat în mod repetat regulile să nu mai poată să posteze sau să comenteze pentru o perioadă de timp în niciun grup.

"De asemenea, nu va putea invita alte persoane în niciun alt grup şi nu va putea crea unele noi. Aceste măsuri sunt menite să ajute la încetinirea acoperirii celor care doresc să utilizeze platforma în scopuri dăunătoare şi au la bază restricţiile existente care au fost puse în aplicare în ultimul an. Sunt multe lucruri de făcut pentru a menţine grupurile Facebook în siguranţă, iar compania va continua să construiască şi să investească pentru a se asigura că oamenii se pot baza pe aceste locuri pentru conectarea cu ceilalţi, dar şi pentru sprijin", susţin oficialii Facebook.

Compania Facebook a câştigat, în primul semestru al anului 2020, suma de 10,081 miliarde de dolari, aproape dublu faţă de perioada similară din 2019 şi a facturat 36,423 miliarde de dolari, faţă de 31,963 miliarde de dolari.

În total, circa 3,14 miliarde de persoane utilizează lunar cel puţin unul dintre principalele produse ale companiei, care, în afară de Facebook, includ: Instagram, WhatsApp şi Messenger. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de pe Wall Street / FOTO: Freepik
Declaratia 100
Foto:Freepik.com
Strângere de mână / FOTO: Freepik
Foto: Pexels.com
Notificare telefon

Eset, avertizare pentru cei care au cont pe Spotify

Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...

Încărcare mașină electrică / sursa foto: Freepik.com
Papa Francisc

Papa Francisc a murit

A încetat din viaţă Papa Francisc.

Foto: Freepik.com
Kristalina Georgieva / Foto: FMI / Flickr

Scădere uşoară a numărului de firme dizolvate

Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...

Foto: Freepik.com
Sondă / FOTO: Freepik

Producţia de ţiţei a României scade, importurile cresc

Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...

Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Sol

Ucraina rămâne fără gaze. Rezervele sunt pe sfârşite

Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...

Razboiul comercial SUA-China / Foto: Freepik
Nissan / FOTO: Unsplash
Foto: Freepik.com
Boeing 737 Max / FOTO: Unsplash
Protest masiv în New York împotriva lui Donald Trump și Elon Musk
Vânzător stradal într-o localitate din California / Foto: Dave Parker / Flickr
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Gândim alte planuri / FOTO: Freepik

Bancherii, obligați să-și pună mintea la contribuție

În noile condiții generate de războiul tarifelor,...

Bursa de la Tokyo / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr

Cine mai are încredere în dolar?

Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...

Mină de cupru

10 mega-mine care țin planeta în priză: cine dă cupru lumii?

Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...

Foto: Freepik.com

pixel