Potrivit ministrului, consumatorii au la dispoziție 6 luni să își aleagă furnizorul de energie. În tot acest timp, consumatorul va fi facturat cu oferta cea mai avantajoasă pe care o are furnizorul. Totuși, dacă după cele șase luni nu se optează pentru un anumit tip de ofertă, factura va crește întrucât furnizorul nu va mai aplica cel mai bun preț concurențial.
Citește și: Digitalizarea avantajează economiile mai mici. România unul din marii câștigători
"Începând cu luna februarie mă aştept ca în facturile românilor să apară acel discount de la serviciul universal către cel mai bun preţ concurenţial pe care furnizorul de energie electrică îl are în piaţă şi cu ocazia asta să avem corecţii la facturile care au fost emise în luna ianuarie.
Ce vă pot spune e că timp de şase luni fiecare furnizor are obligaţia să transmită lună de lună cea mai bună ofertă a sa din piaţa concurenţială, împreună cu un formular de acceptare a ofertei. În momentul când consumatorul este convins că doreşte această ofertă, bifează acceptarea şi trimite înapoi, pe cheltuiala furnizorului, iar această trecere din serviciul universal a fost făcută. Are avantajul că timp de şase luni, acest discount este oferit de către furnizor. Discountul va apărea evidenţiat.
Dacă, timp de şase luni nu am avut timp, s-a întâmplat ceva sau pur şi simplu nu am vrut să fac acest lucru, în luna a şaptea o să văd că acel discount a dispărut, o să văd că o să plătesc o factură mai mare şi atunci o să fie un nou semn de întrebare şi mă gândesc, totuşi, hai să accept oferta sau hai să caut în piaţa concurenţială a altui furnizor oferte", a explicat ministrul Virgil Popescu în cadrul dezbaterii ONLINE: Energy Forum: Liberalizarea pieței de energie și gaze: Consumatorul final, între agenda publică și planurile companiilor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...