Euro, la cel mai scăzut nivel din ultimii doi ani față de dolar
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
După cum se specifică în actul normativ care stabilește cadrul legislativ al insovenței persoanelor fizice, respectiv Legea nr. 151/2015, documentul are ca scop instituirea unei proceduri pentru redresarea situației financiare a persoanelor fizice cu datorii.
Insolvenţele, în scădere cu peste 24,44% în primele 11 luni
De principiu, se consideră că o persoană fizică este în insolvență atunci când patrimoniul acesteia se caracterizează prin insuficiența fondurilor bănești disponibile pentru plata datoriilor, pe măsură ce devin scadente.
Mai exact, insolvența unui debitor persoană fizică se “prezumă atunci când acesta, după trecerea unui termen de 90 de zile de la data scadenței, nu a plătit datoria sa față de unul sau mai mulți creditori”. Așadar, doar cei ce au datorii mai vechi de trei luni la cel puțin un creditor pot face o cerere pentru inițierea procedurilor de intrare în insolvență.
O altă condiție pe care trebuie s-o îndeplinească o persoană fizică pentru a putea intra în insolvență este cea a cuantumului total al obligațiilor scadente, care trebuie să fie cel puțin egal cu o valoare-prag. Potrivit Legii nr. 151/2015, valoarea-prag reprezintă cuantumul minim al datoriilor scadente ale debitorului necesar pentru a putea fi introdusă cererea de deschidere a procedurii insolvenței pe bază de plan de rambursare a datoriilor sau a procedurii judiciare de insolvență prin lichidare de active și este de 15 salarii minime pe economie.
Pe de altă parte, procedura de insolvență nu se poate aplica persoanelor fizice care au mai fost subiectul unei astfel de proceduri (finalizată cu eliminarea datoriilor reziduale) cu mai puțin de cinci ani anterior formulării unei noi cereri de deschidere a procedurii insolvenței sau celor care se află deja într-o astfel de procedură.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...