Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Cu toate acestea nu există nimic supranatural în ceea ce privește originea acestor fenomene, deși vremea nu este singurul motiv pentru această ciudată formare de nori.
Această gaură spectaculoasă, care se poate întinde pe zeci de kilometri, dă într-adevăr impresia că o navă din altă lume a trecut printr-un strat de nori. Acest fenomen, care apare de mai multe ori pe an în fotografiile făcute de internauți, este bine cunoscut de experții în meteorologie.
Deși Organizația Meteorologică Mondială l-a recunoscut în atlasul său de nori și l-a clasificat ca fiind un cavum din 2017, fenomenul este mai bine cunoscut. În meteorologie, virgas sunt precipitații care nu ajung la sol pentru că se evaporă în timpul coborârii lor. Skypunch-ul este, de fapt, un nor care se evaporă și care apare ca un cerc sau ca o linie clară în interiorul unui strat de nori. În interiorul găurii, se pot vedea șuvițe fine de nori, celebrele "virgas".
Citește și: Fenomene EXTREME în California: Incendiu MUTANT, care provoacă NORI ȘI FULGERE
O formațiune naturală și artificială
Acest fenomen este rezultatul a două procese, unul natural, celălalt artificial. Gaura se formează atunci când un avion trece prin nor, în timpul ascensiunii sau al coborârii: în acest caz, gaura este circulară. Dacă avionul trece prin nor pe orizontală, forma găurii va fi mai liniară.
Un nor este alcătuit din picături de apă care au o temperatură sub 0°C, dar totodată acestea rămân lichide. Trecerea avionului provoacă perturbări și scade temperatura foarte scurt, dar foarte puternic. Picăturile se transformă în cristale de gheață care sunt prea grele pentru a rămâne în suspensie, așa că în cele din urmă cad și se evaporă rapid. Așa se formează gaura din nor. Gaura se dilată în câteva minute și apoi se deformează. Gaura se poate forma pe o distanță de 50 km în decurs de o oră. Astfel de găuri se formează uneori în grupuri, după cum arată imaginile din satelit care pot surprinde mai mult de o duzină de astfel de formațiuni împrăștiate pe aceeași bandă de nori, notează Futura Sciences.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...