Ajutor nesperat. Soia îi salvează pe fermierii americani
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Fermierii au la dispoziție un ghid gratuit
Fermierii au la dispoziție un ghid gratuit
Fermierii americani mai primesc o gură de oxigen după ce chinezii au reluat importurile de soia.

China a făcut miercuri prima sa achiziţie importantă de soia boabe din SUA după o pauză de peste şase luni, au declarat doi traderi americani pentru Reuters, aceasta fiind prima achiziţie încheiată după întâlnirea la care preşedintele american Donald Trump şi omologul său chinez, Xi Jinping au anunţat că un armistiţiu în războiul comercial dintre cele două mari economii ale lumii. 

Potrivit traderilor citaţi de Reuters, mai multe companii de stat din China au cumpărat cel puţin 500.000 de tone de soia boabe din SUA, în valoare de peste 180 milioane de dolari. 

Această achiziţie este ultimul semnal că disputa comercială între primele două economii ale lumii se detensionează după întâlnirea dintre Donald Trump şi Xi Jinping la summitul G20 din Argentina. 

Unde dai și unde crapă! Efectul războiului comercial declanșat de Trump

Unul dintre traderi a precizat că, potrivit informaţiilor sale, au fost încheiate contracte pentru nouă cargouri dar că este probabil să fie încheiate şi alte contracte. Un al doilea trader a spus că firmele chineze de stat au cumpărat cel puţin 12 cargouri cu livrare în perioada ianuarie-martie 2019. 

"Se pare că am revenit la normal", a spus cel de-al doilea trader. Potrivit acestuia, boabele de soia ar urma să fie livrate de la terminalele de cereale din nord-vestul SUA, cea mai scurtă rută spre Asia. 

China este cel mai mare cumpărător de soia boabe din SUA, anul trecut achiziţionând aproximativ 60% din totalul livrărilor externe de soia ale SUA în urma unor contracte în valoare de peste 12 miliarde dolari. Însă, cel mai mare importator mondial de soia boabe a făcut achiziţii foarte mici după ce, la începutul lunii iulie, autorităţile de la Beijing au impus tarife pentru produsele din SUA, ca reacţie la tarifele vamale impuse de SUA pentru produsele din China. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel