Finanțări de peste jumătate de miliard de euro la Bursa de Valori Bucureşti

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Comisia Europeană plăteşte prima cerere de plată a României, de 2,6 miliarde euro, din cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă
Comisia Europeană plăteşte prima cerere de plată a României, de 2,6 miliarde euro, din cadrul Mecanismului de redresare şi rezilienţă
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a facilitat cu succes finanţări de peste jumătate de miliard de euro doar în primele opt luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al BVB.

"Este un semnal extrem de puternic, chiar şi in această perioadă de pandemie, că accesarea unor surse multiple de finanţare, care să includă şi piaţa de capital, face parte dintr-un mix sănătos pentru orice activitate economică. Atât companiile private, cât şi statul român au apelat cu succes la Bursa de Valori Bucureşti, pentru a atrage capitalul atât de vital pentru a mişca economia. Universul investiţional se extinde în mod accelerat pentru investitorii prezenţi pe bursa românească şi a crescut cu peste jumătate de miliard de euro doar luând în considerare listările de acţiuni şi obligaţiuni din primele opt luni. Bursa este în continuă expansiune şi avem semnale încurajatoare din partea intermediarilor autorizaţi că mai mulţi emitenţi se pregătesc să acceseze piaţa de capital", a declarat Radu Hanga, preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

Economia României, scădere scădere dramatică în trimestrul al II-lea

Valoarea totală a instrumentelor financiare pe segmentele de acţiuni şi venit fix listate la BVB a ajuns la aproximativ 533 milioane în echivalent euro, de la începutul anului şi până la finalul lunii august. În total, opt emitenţi, printre care şi statul român, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, s-au finanţat cu succes prin emisiuni de instrumente financiare listate pe bursa românească în perioada ianuarie-august 2020.

"Succesul bursei româneşti este reprezentat de acest mix dat de prezenţa emitenţilor mari, cu acţionariat privat sau de stat, dar şi al celor din segmentul IMM, cât şi de apetitul investitorilor români care accesează din ce în ce mai frecvent instrumentele disponibile pe piaţa de capital în căutarea unor plasamente superioare pentru economiile lor. Bursa trebuie să fie o reprezentare a economiei, reprezentare în cadrul căreia acţiunile şi obligaţiunile reprezintă instrumentele financiare de baza. Ne dorim să le oferim investitorilor, existenţi sau potenţiali, posibilitatea de a accesa piaţa de capital în funcţie de profilul lor de risc astfel încât să-şi poată pune în practică diferitele strategii de investiţii", a spus Adrian Tanase, CEO al Bursei de Valori Bucureşti.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Grafică: Oana Pavelescu
Bursa de Valori București
Șofer de camion / Foto: Freepik
Andrei Badalov
Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Titluri de stat Fidelis
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
ROBOR
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath

pixel