Finanțarea spitalelor din PNRR. Florin Cîțu: Au știut că nu mai au timp să facă acest lucru
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea plății facturilor la energie electrică și gaze
Florin Cîțu, anunț de ultimă oră despre amânarea plății facturilor la energie electrică și gaze
EXCLUSIV
Prezent la Interviurile DCNews și DCBusiness, Florin Cîțu, fost premier al României, a abordat diferite subiecte controversate strâns legate de economia țării într-o perioadă de turnură precum cea din timpul pandemiei de Covid.

În septembrie anul trecut, aflam că, în urma unei ajustări a Comisiei Europene în 2021 asupra Programului Național de Redresare și Reziliență, mai multe spitale care ar fi urmat să fie construite, rămân fără acești bani europeni, fiind reduse 740 milioane de euro din PNRR în domeniul sănătății. Florin Cîțu a explicat mai pe larg, în viziunea sa, această situație.

”Când am negociat acest plan, am fost sigur că nimeni nu poate să vină după aceea și să își bată joc de el, sunt 30 miliarde de euro, 15 împrumuturi și 15 miliarde gratis la o dobândă infimă, iar la schimb trebuia să facem niște reforme. Am zis că nu cred că va exista în România un politician care să vină să își bată joc pentru că va trebui să explice românilor de ce nu luăm acești bani. Aici recunosc că am greșit, nu am știut că va veni cineva dar uite că s-a întâmplat.”

Florin Cîțu afirmă că a fost vina actualului Guvern pentru acest prejudiciu adus țării și, în consecință, cetățenilor români. Spitalele care nu vor mai fi construite din bani europeni ar urma să fie construite, sau nu, din banii oamenilor, plătind mai multe taxe, a mai spus fostul prim-ministru.

”Vorbind de spitale, în PNRR sunt bani pentru construirea de la zero a 24 de spitale. Acest Guvern a luat spitalele din PNRR pentru că a știut că nu mai are timp să facă acest lucru. Când s-a renegociat PNRR-ul, au spus clar că acest jalon nu îl vor mai putea face, au scos spitalele din PNRR și ca să nu se supere lumea au spus că le construim de la buget. Asta înseamnă că va trebui să plătim din buzunarele noastre construcția de spitale. Eu vă spun că nu vor mai face acest lucru pentru că prioritățile, așa cum le vedeți, nu sunt pe partea de investiții, ci pe partea de cheltuieli sociale”, a conchis fostul premier.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel