Florin Cîțu, despre DIGITALIZARE: Nu este ușor, dar se poate (VIDEO)
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
Florin Cîțu
Florin Cîțu
EXCLUSIV
Florin Cîțu a vorbit în cadrul dezbaterii "Digitalizarea Romaniei, prioritate ZERO! Editia a II-aa", organizată de DC MEDIA GROUP despre faptul că reforma aparatului de stat va fi forțată de digitalizare

"Suntem condamnați să o facem. Nu putem să mergem mai departe fără reformă și digitalizarea în sine va forța această reformă, de aceea am construit acest buget. Vă aduc aminte că anul trecut... am auzit, sunt oameni sceptici în ceea ce privește digitalizarea, dar prima măsură pe care am luat-o anul trecut a fost să eliminăm sistemele proprii, să-l digitalizăm. Țineți minte, înainte să vin la Ministerul Finanțelor aveai o proprie pe toate conturile, îți plăteai datoria și după aceea trebuia să mergi pe la fiecare bancă. Acum nu mai este așa, totul este automatizat. Plata taxelor se poate face acum prin online, prin ghișeu.ro poți să plătești toate taxele. Sunt și exemple pe care le-am descoperit că nu puteam să le plătim și le-am introdus după aceea."

BUGET 2021. Elena Cristian, către Florin Cîțu: Aveți emoții? (VIDEO)

Elena Cristian intervine și explică faptul că sunt foarte multe localități nu sunt înrolate în ghișeul.ro, și că ar trebui modificat actul normativ.

"O să discutăm cu toate autoritățile locale să facă acest lucru, vorbesc de taxele pentru ANAF, mai avem lucru companiilor cu trezoreria la distanță, lucrurile s-au mișcat anul trecut. Anul acesta introducem factura electronică."

"Am spus că suntem condamnați să facem această reformă pentru că România trebuie să își schimbe structura statului, iar digitalizarea este un mod obiectiv de a face reforma pentru că introducerea digitalizării în tot aparatul public, natural se vor schimba lucrurile, în momentul în care tot modul de lucru este digitalizat. În același timp trebuie să introducem aceste criterii de performanță.  Nu este ușor, dar se poate. Se poate face în toate țările Europei, nu putem să spunem că la noi nu se poate face. Sunt pași clari. Vom merge în primul rând la schimbarea modului în care oamenii rămân pe funcții în sistemul public. De exemplu, vom lua un model din Uniunea Europeană, cu mandat, mandat pe 3 ani, două mandate maximum. Un mandat de 3 ani după care se face o evaluare. Secretarii generali din ministere trebuie să fie legați de mandatul ministrului, apoi reconfirmați. Lucruri simple pe care le putem face, dar prin care putem să dăm șansa unui manager să facă evaluări mai repede iar la un moment dat și să aibă șansa să spună că nu reconfirmă pe cineva dacă nu performează. Aceste lucruri funcționează în Uniunea Europeana și va funcționa și la noi.", a declarat Florin Cîțu, în exclusivitate, în cadrul evenimentului ”Digitalizarea României, prioritate ZERO”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel