Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Întrebat ce propuneri are pentru îmbunătățirea modului de lucru dintre IMM-uri și stat, Florin Jianu a spus că: ”Dacă e să vorbim contextual de reforma fiscală care tocmai a fost aplicată în România și care sigur că are niște etape de aplicare, eu aș spune factorului public, guvernului, Parlamentului, partidelor politice că trebuie să vorbească și de partea pozitivă a lucrurilor și constructivă”, a spus Jianu și a mai arătat că el și-a limitat comentariile și ieșirile publice, pentru că ”nu au rost comentariile inutile pe marginea unor lucruri care până la urmă nici nu au fost atât de dramatice. Sau, mă rog, unele dintre ele. Dar m-aș concentra pe construcție. Cum construim în țara asta? Asta e propunerea noastră publică, pe care o lansez și în emisiunea dumneavoastră! Statul să vină cu un pachet de susținere pentru întreprinderile mici și mijlocii și să spună: ”Pe zona de investiții avem următoarele fonduri, pe zona de energie verde avem următoarele fonduri, pe zona de capital uman, educație, a resurselor umane, retenție a capitalului, a capitalului uman avem următoarele fonduri, pe susținerea creșterii costurilor ca urmare a costurilor etc””, a arătat Jianu.
Președintele CNIPMMR a continuat vorbind și despre impactul războiului din Ucraina: ”Foarte multe întreprinderi mici și mijlocii din sectoare diverse de activitate au fost afectate ca urmare a conflictului din Ucraina. Mă refer, spre exemplu, la turismul din Delta Dunării care a avut o scădere de 30-40% față de anii trecuți. Trebuie să-i ajutăm pe oamenii ăștia. Conducătorii noștri trebuie să meargă la Bruxelles și să solicite fonduri pentru aceste întreprinderi mici și mijlocii. Sau pe principiul ce e mâna nu e minciună, măcar să prelungim unele dintre fondurile care ne sunt puse la dispoziție. De exemplu, sunt fonduri, investiționale în acest moment din Programul Operațional Regional (POR), unde un număr de o mie de firme și o mie de proiecte care la sfârșitul anului vor fi afectate că nu vor reuși să închidă investițiile pe care și le-au propus. Guvernul ar trebui să meargă la Bruxelles să negocieze o prelungire a acestor programe, aici cu toții înțelegem anumiți factori contextual. Așadar asta ar fi una dintre propunerile pe care noi le punem pe masa guvernanților în această perioadă”, a declarat Iulian Jianu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...
Gazprom, pe fondul pierderilor...
Grupaj de știri.