Florin Spătaru: Lucrăm la un proiect de susţinere a investiţiilor cu impact major în economie
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Ministrul Economiei anunţă că se pregăteşte o măsură de ieftinire a carburanţilor dacă reducerea de 50 de bani nu are impact
Ministrul Economiei anunţă că se pregăteşte o măsură de ieftinire a carburanţilor dacă reducerea de 50 de bani nu are impact
Ministrul Economiei, Florin Spătaru a anunţat că se lucrează la un program de sprijin pentru economie.

Ministerul Economiei şi Ministerul de Finanţe lucrează la un proiect de susţinere a investiţiilor cu impact major în economie care vin, de asemenea, să susţină strategia în domeniul prelucrării, acolo unde trebuie să asigurăm această bază, a afirmat joi ministrul Economiei, Florin Spătaru.

"Împreună cu Ministerul de Finanţe lucrăm la un proiect de susţinere a investiţiilor cu impact major în economie care vin de asemenea să susţină strategia pe care o avem în domeniul prelucrării, acolo unde trebuie să asigurăm această bază. Noi putem să discutăm de tot ce înseamnă cercetare, dezvoltare, putem să discutăm de partea de inovare, dacă nu aducem aproape producţia efectiv cu partea de cercetare, dezvoltare, nu reuşim să creăm acest ecosistem. De asemenea, dezvoltăm strategia pe economia circulară, avem un rol important acolo, veţi vedea că în câteva săptămâni vom pune în transparenţă decizională un proiect cu o finanţare relativ mică, dar care poate asigura proiecte pilot pentru companii. Am pus în transparenţă strategia pe competitivitate şi discutăm de strategia pe hidrogen, strategia industrială a hidrogenului, nu doar producţia, ci modul în care acest hidrogen trebuie utilizat pentru a asigura de asemenea finanţarea pe termen lung", a menţionat Florin Spătaru, la dezbaterea organizată de Ambasada Sustenabilităţii în România cu susţinerea Ambasadei Germaniei În România despre "Decarbonizarea economiei româneşti", tema celei de-a XXVI-a ediţii a întâlnirilor găzduite sub titulatura "SustainAbility Talks".

El a subliniat că multe companii din România nu au aşteptat această strategie şi această direcţie pe care economia României trebuie să o aibă din partea instituţiilor publice şi "deja au acţionat".

"Tocmai de aceea am legat acest parteneriat între instituţia publică prin Ministerul Economiei care are rol primordial de supraveghere a pieţei şi de dezvoltare al strategiilor de competitivitate cu industria privată pentru a ne putea alinia pentru că nu putem ca sectorul public să se ducă într-o direcţie, iar industria să se ducă în altă parte", a precizat Florin Spătaru.

Totodată, ministrul Economiei a subliniat că "vom avea investiţii în industria bateriilor într-o mega fabrică"

"Ceea ce pot să spun că facem în acest moment este următorul lucru: vom avea investiţii în industria bateriilor într-o mega fabrică. Nu vă pot da aceste detalii şi trebuie să înţelegeţi acest lucru pentru că cei care vin din business ştiţi foarte bine - genul acesta de tranzacţii trebuie comunicat în momentul în care se realizează pentru că, altfel, îl punem în pericol. Da, vă putem spune că lucrăm la un proiect, e prea puţin spus că lucrăm, urmează să fie finalizat, dar discutăm şi de alte proiecte din industria bateriilor. Am semnat acel Memorandum privind dezvoltarea unor curicule în universităţile din România pentru acest segment", a precizat Florin Spătaru.

El a subliniat că industria auto are nevoie, printre altele, de baterii şi semiconductori. 

 

Citeşte şi: Premierul Ciucă, intervenţie despre preţul benzinei şi al motorinei: Trebuie să avem o decizie

 

Premierul Nicolae Ciucă a cerut, joi, în ședința de Guvern, Ministerului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice „elementele de preț la carburanți”: „Să avem o decizie privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”.

„Vom aproba OUG privind combaterea acțiunilor speculative. Este o ordonanță de urgență pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm situații excepționale, situații pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se atât în perioada pandemiei de Covid, cât și în prima perioadă de după declanșarea acțiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria să ne protejăm cetățenii, avem datoria să ne protejăm mediul de acfaceri. Cred că e important să asigurăm un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă, pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor”, a transmis premierul Nicolae Ciucă, înainte de începerea ședinței de Guvern.

El a cerut Mininsterului Energiei și Ministerului de Finanțe să verifice prețul la carburanți. „Să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel al prețurilor la carburanți”, conchide Ciucă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Spania se confruntă cu o rată a șomajului în creștere

Contractelor temporare, precum și productivitatea...

Informaţia zilei de la Ministerul Muncii

Vestea zilei pentru seniori.

China a creat Vidu, capabil să concureze cu OpenAI

China intenționează să se poziționeze în fruntea...

Salariile din agricultură au explodat în România

Salariile din agricultură încep să concureze cu cele din...

Noi reglementări pentru taxi și transportul alternativ

În contextul reglementării transportului alternativ s-a...

Aurul se repliază pe o piață cuprinsă de dezamăgire

Aurul scade pe măsură ce speranțele legate de o reducere...

Întreprinderile europene, vedete la răscumpărare de acțiuni

Valoarea totală a răscumpărărilor de acțiuni a scăzut cu...

Tona de cupru, metalul strategic, a depășit 10.000 de dolari

Prețul metalului roșu, element strategic al traziției...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel