Ford lucrează la un model electric pregătit pentru concurența chineză
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
FORD
FORD
Ford lucrează la proiectarea viitoarelor sale vehicule electrice în încercarea de a concura cu Tesla și cu producătorii de vehicule electrice cu costuri mai mici din China.

"Am dezvoltat o echipă "Skunk Works" foarte talentată pentru a crea un model electric cu costuri reduse", a spus Jim Farley, CEO Ford, conform CNN. "Este o echipă mică, unii dintre sunt cei mai buni ingineri de mașini electrice din lume".

Vestea despre această nouă mașină a venit în contextul în care Ford a anunțat anul trecut o îmbunătățire a veniturilor, în ciuda unei greve a sindicaliștilor United Auto Workers. Ford a anunțat, de asemenea, un nou dividend pentru acționari. De atunci, acțiunile Ford au crescut cu peste 6%.

Este cunoscut faptul că mașinile electrice sunt considerabil mai scumpe decât cele cu motor termic. Acest lucru se datorează faptului că tehnologia EV, în special bateriile, este costisitoare. Dar cu toate acestea este mai ușor pentru producătorii de automobile să obțină un profit din vânzarea unui Audi, Mercedes sau Cadillac, deoarece oamenii sunt obișnuiți să plătească mai mult pentru aceste mărci de mașini de lux. Chiar și în rândul mărcilor auto convenționale, cum ar fi Ford, vehiculele electrice tind să coste mai mult.

Aceste prețuri mari reprezintă totuși un impediment pentru vânzările acestor companii. În SUA, creșterea vânzărilor de vehicule electrice a încetinit, iar costul este considerat un motiv important. Vânzările de vehicule electrice au crescut cu 40% în al patrulea trimestru din 2023, comparativ cu aceeași perioadă din 2022, potrivit Cox Automotive.

Deși este o creștere puternică, aceasta a fost mai mică decât creșterea de 49% din trimestrul anterior sau decât creșterea de 52% înregistrată în aceeași perioadă a anului precedent.

Într-un studiu publicat la sfârșitul anului trecut de S&P Global Mobility, aproape jumătate dintre persoanele intervievate la nivel global au considerat că prețurile vehiculelor electrice sunt prea mari.

"Prețul rămâne în continuare cea mai mare barieră în calea vehiculelor electrice", a declarat Yanina Mills, analist principal de cercetare tehnică la S&P Global Mobility, într-un anunț referitor la acest sondaj.

Mașinile electrice construite de chinezi fac incursiuni importante pe piața din Europa. Tesla plănuiește, de asemenea, un vehicul crossover compact care ar urma să coste în jur de 25.000 de dolari, a anunțat Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel