Forțele Aeriene americane, la un pas de a obține combustibil din aer
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Fortețe Aeriene americane nu vor mai avea nevoie de infrastructura greoaie care alimenteaza avioanele
Fortețe Aeriene americane nu vor mai avea nevoie de infrastructura greoaie care alimenteaza avioanele
Forțele Aeriene americane au confirmat că programul său de dezvoltare a combustibilului pentru avioane obținut din aer este mai aproape de finalizare. Într-un comunicat de presă oficia se afirmă că este cu un pas mai aproape de a avea acces la combustibil oricând și oriunde pe planetă, fără a se baza pe cisternele de combustibil.  

S-a discutat deseori despre faptul că armata americană este un consumator masiv de combustibili fosili și că acum se concentrează pe energia nucleară pentru a-și satisface cerințele energetice într-un mod mai ecologic și, prin urmare, mai "curat".

Forțele Aeriene ale SUA au lucrat, de asemenea, la metode alternative de producere a combustibilului pentru aeronavele sale și au făcut echipă cu o companie numită Twelve. Desprinsă din Universitatea Stanford, compania folosește transformarea carbonului pentru a produce combustibili din dioxidul de carbon provenit din aer. 

Conceptul este vechi de aproape un secol și poate fi găsit în manualele de chimie sub denumirea de sinteza Fischer-Tropsch, în care monoxidul de carbon și hidrogenul la temperaturi ridicate produc hidrocarburi lichide care pot fi folosite ca și combustibil în prezența unui catalizator. Cunoscut sub numele de combustibil sintetic, acest proces a fost utilizat pe scară largă de Germania în timpul celui de-al Doilea Război Mondial și este folosit chiar și astăzi de armata americană pentru a amesteca combustibilul provenit din petrol. 

Potrivit comunicatului de presă, armata americană permite un amestec de maximum 50% de combustibil sintetic în operațiunile sale, iar combustibilul sintetic produs de Twelve a fost, de asemenea, testat prin amestecare până la limite similare. Deși se așteaptă ca testele să continue până la sfârșitul acestui an, după care va fi întocmit un raport detaliat al constatărilor, Forțele Aeriene americane doresc să treacă la faza următoare, care presupune extinderea tehnologiei. 

Sunetul ÎNSPĂIMÂNTĂTOR al avioanele Su-57 Felon VIDEO

Potrivit site-ului său, Twelve folosește o "un nou fel de catalizatori" pentru a realiza conversia în vederea obținerii combustibilului său sintetic, E-jet. Spre deosebire de alte procese care se bazează pe combustibili fosili pentru a alimenta această schimbare, Twelve folosește energii regenerabile pentru a se asigura că procesul său este neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon. Compania susține, de asemenea, că carburantul său gata de a fi utilizat are un nivel mai scăzut de contaminanți decât carburantul din petrol, având o ardere mai curată.

În timp ce U.S. Air Force folosește în prezent combustibil comercial și se bazează pe vehiculele terestre, acvatice și aeriene pentru a transporta combustibilul către aeronavele sale, folosind tehnologia Twelve, aceasta ar putea produce combustibil în locuri îndepărtate fără a avea nevoie de experți în combustibil la fața locului, se arată în comunicatul de presă. Se așteaptă ca această întreprindere să optimizeze nu numai utilizarea combustibilului pentru aviație, ci și să reducă povara logisticii care însoțește transportul acestuia. Tehnologia ar putea fi implementată și în zonele aride, unde apa este, de asemenea, rară, aerul servind și el drept sursă de apă, se mai arată în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Slănic, stradă surpată. Evacuare extinsă, decisă de prefect

Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu, a anunţat...

Rezervele valutare ale BNR s-au redus

Banca Națională a României a prezentat ultimele cifre. 

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Ucraina caută cumpărători pentru zahărul său

Ucraina îşi va epuiza luna viitoarea cota de export de...

Un miliard de euro pentru un coniac!

Cea mai importantă tranzacție din istoria companiei...

Finanțele se vor împrumuta mai puțin în luna mai

Ministerul Finanțelor și-a stabilit programul de...

WhatsApp se transformă! O noutate extraordinară

Asta da, veste! Ce pregătesc cei de la Meta

Mai puțini cozonaci pe piață, dar mai ieftini, anunță ROMPAN

Preşedintele Patronatului Român din Industria de...

Lockheed Martin, contract istoric în Australia

Compania americană Lockheed Martin a anunțat că divizia...

De ce a inventat Guvernul lozul Team România

Până la debutul Jocurilor Olimpice de la Paris mai este...

Număr record de firme radiate în România

În primele trei luni ale anului peste 25.000 de firme au...

Programul de Paște al magazinelor Lidl din România

Cum funcționează magazinele Lidl în zilele Sărbătorilor...

SUA interzic importul de uraniu din Rusia

Senatul american a aprobat marți o lege prin care se...

Plăți de 119 milioane de euro pentru agricultori

Cele mai semnificative plăți, în valoare de 112,7...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel