Fosta colegă de partid a lui Nehammer, cadou de nuntă de la Putin de 50 de mii de euro
Autor: Oana Pavelescu | 29 ian 2023, 16:12
Vladimir Putin a dansat la nunta austriecei Karin Kneissli, fost ministru federal pentru afaceri europene și internaționale al Republicii Austria / Foto: kremlin.ru
Vladimir Putin a dansat la nunta austriecei Karin Kneissli, fost ministru federal pentru afaceri europene și internaționale al Republicii Austria / Foto: kremlin.ru
După ce a devenit public faptul că ar fi primit bijuterii de 50.000 de euro la nuntă de la Vladimir Putin, fostul politician FPÖ (partidul din care face parte și Karl Nehammier), Karin Kneissl a prezentat o expunere a faptelor, în urmă cu două zile, chiar înainte de alegerile regionale din Austria.

Imaginile de la nunta lui Karin Kneissl din vara anului 2018 au făcut înconjurul lumii. Motivul a fost invitatul vedetă al ministrului de externe de atunci al FPÖ, care era nimeni altul decât Vladimir Putin. Acesta s-a dovedit a fi, de asemenea, un oaspete bun, aducând mai multe cadouri de nuntă la Gamlitz în Styria însă cel mai opulent suvenir al oaspetelui rus a fost ascuns de ochii publicului.

Cercei din aur alb cu safire

Abia ani mai târziu s-a aflat că Putin i-a dăruit politicianului austriac bijuterii scandalos de scumpe. Într-un raport comandat de Ministerul Afacerilor Externe se spune că "cele două pandantive cu clips de ureche, din aur alb cu două safire" au fost evaluate la 50.000 de euro. Problema a fost una deosebit de gravă, un ministru nu are voie să accepte cadouri atât de scumpe, cel puțin această opinie juridică a fost reprezentată în Ministerul de Externe. Fosta ministreasă Karin Kneissl nu a vrut să se despartă de comoara sa, scrie publicația austriacă Die Presse.

De ce Karin Kneissl nu poate purta cadoul de la Putin

S-a lucrat la un contract de împrumut pentru Kneissl dar nu ca să le dețină oficial bijuteriile ceea ce aceasta a refuzat după care a ieșit o adevărată ceartă. Consecința, bijuteriile se află încă într-un seif la Ministerul de Externe.

Karin Kneissl este supărată tare că detaliile despre cadourile sale de nuntă au devenit publice, drept care acum prezentat o expunere a faptelor în care aduce chiar acuzații de abuz în serviciu. O purtătoare de cuvânt a procuraturii a confirmat, de asemenea, primirea plângerii fostului ministru.

Investigațiile, aparent, s-au încheiat însă potrivit procuraturii acest lucru nu înseamnă că și ancheta s-a încheiat; dacă se obțin noi informații, ancheta ar putea fi reluată.

Kneissl nu mai vrea să vorbească cu presa austriacă și se plânge că trăiește ca un refugiat politic.

Fostul ministru se află acum în Liban, dar continuă să provoace controverse din cauza acuzației că este apropiată de Rusia după ce anul trecut a fost puternic criticată pentru că fostul membru al consiliului de supraveghere al companiei petroliere rusești Rosneft a publicat online propagandă rusă după atacul lui Putin asupra Ucrainei.

În decembrie, ea a postat pe Twitter fotografii din Moscova pentru a sublinia "frumusețea" orașului sub zăpadă - atrăgând chiar critici din partea premierului polonez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe