238 milioane lei pentru clienții programului ”Banca pentru Locuințe”
Clienții programului ”Banca...
Imaginile de la nunta lui Karin Kneissl din vara anului 2018 au făcut înconjurul lumii. Motivul a fost invitatul vedetă al ministrului de externe de atunci al FPÖ, care era nimeni altul decât Vladimir Putin. Acesta s-a dovedit a fi, de asemenea, un oaspete bun, aducând mai multe cadouri de nuntă la Gamlitz în Styria însă cel mai opulent suvenir al oaspetelui rus a fost ascuns de ochii publicului.
Cercei din aur alb cu safire
Abia ani mai târziu s-a aflat că Putin i-a dăruit politicianului austriac bijuterii scandalos de scumpe. Într-un raport comandat de Ministerul Afacerilor Externe se spune că "cele două pandantive cu clips de ureche, din aur alb cu două safire" au fost evaluate la 50.000 de euro. Problema a fost una deosebit de gravă, un ministru nu are voie să accepte cadouri atât de scumpe, cel puțin această opinie juridică a fost reprezentată în Ministerul de Externe. Fosta ministreasă Karin Kneissl nu a vrut să se despartă de comoara sa, scrie publicația austriacă Die Presse.
De ce Karin Kneissl nu poate purta cadoul de la Putin
S-a lucrat la un contract de împrumut pentru Kneissl dar nu ca să le dețină oficial bijuteriile ceea ce aceasta a refuzat după care a ieșit o adevărată ceartă. Consecința, bijuteriile se află încă într-un seif la Ministerul de Externe.
Karin Kneissl este supărată tare că detaliile despre cadourile sale de nuntă au devenit publice, drept care acum prezentat o expunere a faptelor în care aduce chiar acuzații de abuz în serviciu. O purtătoare de cuvânt a procuraturii a confirmat, de asemenea, primirea plângerii fostului ministru.
Investigațiile, aparent, s-au încheiat însă potrivit procuraturii acest lucru nu înseamnă că și ancheta s-a încheiat; dacă se obțin noi informații, ancheta ar putea fi reluată.
Kneissl nu mai vrea să vorbească cu presa austriacă și se plânge că trăiește ca un refugiat politic.
Fostul ministru se află acum în Liban, dar continuă să provoace controverse din cauza acuzației că este apropiată de Rusia după ce anul trecut a fost puternic criticată pentru că fostul membru al consiliului de supraveghere al companiei petroliere rusești Rosneft a publicat online propagandă rusă după atacul lui Putin asupra Ucrainei.
În decembrie, ea a postat pe Twitter fotografii din Moscova pentru a sublinia "frumusețea" orașului sub zăpadă - atrăgând chiar critici din partea premierului polonez.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Clienții programului ”Banca...
Guvernul urmează să aprobe, în...
Preşedintele Asociaţiei...
La mai puțin de patru ani după...
Agenția Națională de...
Pentru prima dată în istoria...
Parisul și Berlinul continuă să...
Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...
40 dintre cei mai mari...
Disputele cu privire la energia...
Brokerii de asigurări se opun...
Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...
Investitorii străini din ţările...
După ce luni concluzia...
Informația a apărut în spațiul...
Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...
Leul s-a depreciat în raport cu...
Managerii estimează o creştere...
La Senat se află în dezbatere o...
România va beneficia de...
Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...