Fosta colegă de partid a lui Nehammer, cadou de nuntă de la Putin de 50 de mii de euro
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Vladimir Putin
Vladimir Putin
După ce a devenit public faptul că ar fi primit bijuterii de 50.000 de euro la nuntă de la Vladimir Putin, fostul politician FPÖ (partidul din care face parte și Karl Nehammier), Karin Kneissl a prezentat o expunere a faptelor, în urmă cu două zile, chiar înainte de alegerile regionale din Austria.

Imaginile de la nunta lui Karin Kneissl din vara anului 2018 au făcut înconjurul lumii. Motivul a fost invitatul vedetă al ministrului de externe de atunci al FPÖ, care era nimeni altul decât Vladimir Putin. Acesta s-a dovedit a fi, de asemenea, un oaspete bun, aducând mai multe cadouri de nuntă la Gamlitz în Styria însă cel mai opulent suvenir al oaspetelui rus a fost ascuns de ochii publicului.

Cercei din aur alb cu safire

Abia ani mai târziu s-a aflat că Putin i-a dăruit politicianului austriac bijuterii scandalos de scumpe. Într-un raport comandat de Ministerul Afacerilor Externe se spune că "cele două pandantive cu clips de ureche, din aur alb cu două safire" au fost evaluate la 50.000 de euro. Problema a fost una deosebit de gravă, un ministru nu are voie să accepte cadouri atât de scumpe, cel puțin această opinie juridică a fost reprezentată în Ministerul de Externe. Fosta ministreasă Karin Kneissl nu a vrut să se despartă de comoara sa, scrie publicația austriacă Die Presse.

De ce Karin Kneissl nu poate purta cadoul de la Putin

S-a lucrat la un contract de împrumut pentru Kneissl dar nu ca să le dețină oficial bijuteriile ceea ce aceasta a refuzat după care a ieșit o adevărată ceartă. Consecința, bijuteriile se află încă într-un seif la Ministerul de Externe.

Karin Kneissl este supărată tare că detaliile despre cadourile sale de nuntă au devenit publice, drept care acum prezentat o expunere a faptelor în care aduce chiar acuzații de abuz în serviciu. O purtătoare de cuvânt a procuraturii a confirmat, de asemenea, primirea plângerii fostului ministru.

Investigațiile, aparent, s-au încheiat însă potrivit procuraturii acest lucru nu înseamnă că și ancheta s-a încheiat; dacă se obțin noi informații, ancheta ar putea fi reluată.

Kneissl nu mai vrea să vorbească cu presa austriacă și se plânge că trăiește ca un refugiat politic.

Fostul ministru se află acum în Liban, dar continuă să provoace controverse din cauza acuzației că este apropiată de Rusia după ce anul trecut a fost puternic criticată pentru că fostul membru al consiliului de supraveghere al companiei petroliere rusești Rosneft a publicat online propagandă rusă după atacul lui Putin asupra Ucrainei.

În decembrie, ea a postat pe Twitter fotografii din Moscova pentru a sublinia "frumusețea" orașului sub zăpadă - atrăgând chiar critici din partea premierului polonez.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cursul BNR. Leul câștigă teren, aurul se ieftinește

Banca Națională a României a calculat valoarea leului...

Reguli stricte pentru recuperatorii de credite

În urma adoptării OUG 15/2024, debitorii care au...

Premier Energy debutează pe Bursa de Valori București

Bursa de Valori Bucureşti găzduieşte marţi deschiderea...

Seceta își spune cuvântul: Prețul grâului a explodat

Totul este pe dos! Unde este nevoie de umiditate este...

Ambițiile producătorului de încălțări ”uzate” Golden Goose

Brandul italian al pantofilor de lux vrea să pășească...

Află cum cântarele industriale fac diferența în afacerea ta

Cântarele industriale reprezintă o componentă esențială...

Tensiuni în coaliţie pe seama majorării salariului minim

Decizia Executivului de majorare a salariului minim pe...

Cum vrea România să atragă turişti din China

România se promovează la ITB China pentru a atrage...

Cursul BNR. Leul începe săptămâna fără o direcție anume

Banca Națională a României a anunțat valoarea leului...

Acțiunile europene au crescut ușor la început de săptămână

Acțiunile europene au închis luni în ușoară creștere,...


pixel