Franța anulează Exit Tax. Noua măsură, mai permisivă
Autor: Bogdan Cotiga
Data publicării:
poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv
Franţa va elimina taxa de 30% impusă antreprenorilor şi persoanelor fizice înstărite care îşi mută activele sau peste hotare şi o va înlocui cu o altă reglementare, menită să descurajeze optimizarea fiscală, a anunţat sâmbătă un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe.

Aşa numita 'Exit Tax' (taxă de exit) a fost impusă în 2011 în timp ce preşedinte era Nicolas Sarkozy. Astfel, persoanele care deţin active în acţiuni sau bonduri în valoare de peste 800.000 euro sau cel puţin 50% din capitalul unei companii trebuie să plătească taxe pentru câştigurile de capital obţinute în urma vânzării de active, într-o perioadă de până la 15 ani de la plecarea Franţa. Taxa era menită să împiedice schimbarea domiciliului fiscal al persoanelor fizice care nu doreau să plătească taxe în Franţa dar preşedintele Emmanuel Macron a avertizat că ea afectează atractivitatea ţării ca destinaţie de investiţii.

Se taxează vânzările recente

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe a anunţat că 'noul mecanism anti-abuz' priveşte vânzările de active efectuate de o persoană într-o perioadă de până la doi ani de la plecarea Franţa. 'Exit Tax', aşa cum este ea astăzi, va fi abolită. Noua schemă va avea ca obiectiv vânzările de active făcute la scurt timp după ce o persoană părăseşte Franţa - doi ani - pentru eficientizarea câştigurilor de capital, a explicat oficialul Ministerului de Finanţe Acesta a adăugat că noile reglementări vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2019.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel