Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
"Viena refuză ca unele ţări să-şi plătească funcţionarii, să-şi finanţeze sistemul de pensii sau deficitul cu subvenţii europene", a constatat secretarul de stat francez pentru Afaceri europene, Amélie de Montchalin, aflată într-o vizită la Salzburg.
"Austria refuză, de asemenea, ca planul de relansare să dureze mai mult de trei ani", a adăugat ea într-o discuţie cu jurnaliştii. După ce s-a întâlnit cu omoloaga sa austriacă, Karoline Edtstadler, ea şi-a exprimat satisfacţia că niciun stat membru "nu refuză în bloc principiul subvenţiilor".
SUA vor să vândă multe drone militare. Ce le împiedică
Austria, Danemarca, Suedia şi Ţările de Jos, ataşate principiului rigorii bugetare, au criticat planul de relansare prezentat la 27 mai de Comisia Europeană, cel mai ambiţios din istoria Uniunii Europene şi a cărui adoptare necesită unanimitatea celor 27.
Bruxellesul prevede să distribuie 750 de miliarde de euro: 500 de miliarde sub formă de subvenţii şi 250 de miliarde sub formă de împrumuturi. Viena respinge finanţările fără contrapartidă, pledând pentru mai multe împrumuturi şi mai puţine subvenţii, "în numele responsabilităţii faţă de contribuabili", potrivit cancelarului Sebastian Kurz.
Parisul insistă ca partea de ajutoare directe prevăzută în planul iniţial să nu fie redusă. "China ca şi Statele Unite investesc în masă şi noi nu trebuie să întârziem", a explicat Amélie de Montchalin prin videoconferinţă de la Salzburg, unde s-a deplasat, de asemenea, ca să mulţumească Austriei că a îngrijit şi vindecat pacienţi francezi bolnavi de COVID-19.
Secretarul de stat francez pentru Afaceri europene a anunţat că luni va efectua o vizită în Ţările de Jos pentru a continua să sondeze un posibil teren de înţelegere în privinţa proiectului de relansare.
Cei 27 vor discuta din nou despre acest plan, care ar urma să fie finanţat prin împrumuturi emise de executivul european în numele UE, cu ocazia viitorului summit european, prevăzut la 18 şi 19 iunie.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...