Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Franklin Templeton International Services SRL a anunțat că nu va participa la procesul de selecție pentru funcția de Administrator al Fondului Proprietatea, conform unui comunicat oficial transmis vineri. Decizia a fost luată după o analiză atentă și presupune că Franklin Templeton nu va răspunde la cererea de oferte (RFP) emisă de consultantul de selecție, Deutsche Numis.
Fondul Proprietatea, creat în 2005 pentru despăgubirea cetățenilor ale căror proprietăți au fost confiscate în timpul regimului comunist, a fost administrat de Franklin Templeton din 2010, după o licitație competitivă. Sub conducerea acestui administrator, Fondul a devenit un simbol al succesului pe piața de capital românească și internațională.
Cine este Franklin Templeton?
Franklin Templeton este o organizație globală de management al investițiilor, cu peste 75 de ani de experiență, activând în peste 150 de țări. Compania gestionează active de aproximativ 1.600 miliarde dolari (octombrie 2024) și are peste 1.500 de profesioniști în investiții. În România, Franklin Templeton a deschis un birou în București în 2010, având o echipă de specialiști care au contribuit la creșterea pieței de capital.
Realizările Fondului Proprietatea sub Franklin Templeton
În cei 14 ani de administrare, Fran??klin Templeton a sprijinit creșterea economică și piața de capital românească prin:
Randamente impresionante: Un randament total pentru acționari de 983% și o creștere a Valorii Activului Net (VAN) cu 313% în lei între 2011 și 2024.Investiții străine: Atragerea a 1,5 miliarde dolari investiții străine de portofoliu în România.Tranzacții de referință: 50 de tranzacții, incluzând listarea Hidroelectrica, cea mai mare ofertă publică inițială (IPO) din Europa Centrală în 2023.Returnări către acționari: Peste 7 miliarde dolari prin dividende, returnări de capital și răscumpărări de acțiuni.
„Suntem extrem de mândri de impactul nostru și de faptul că am contribuit la transformarea Fondului Proprietatea într-un reper pentru investiții și guvernanță corporativă,” a declarat Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton România.
Un viitor incert pentru Fondul Proprietatea?
Deși Franklin Templeton se retrage din procesul de selecție, compania își reafirmă angajamentul față de Fondul Proprietatea și piața de capital românească. Potențialii administratori trebuie să facă față unui standard ridicat, stabilit de rezultatele obținute de actualul manager.
„Fondul Proprietatea a devenit un model global de succes, demonstrând cum investițiile inteligente și guvernanța transparentă pot crea valoare durabilă,” a adăugat Manraj Sekhon, CIO al Templeton Global Investments.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...