Franța vrea o reformă a șomajului pentru a oferi stimulente pe piața muncii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Gabriel Attal / sursa foto: Flickr.com
Gabriel Attal / sursa foto: Flickr.com
Deși suma de bani va rămâne aceeași pentru cei care primesc șomaj în Franța, perioada în care aceștia pot aplica pentru aceste indemnizații, însă, se va schimba.

Guvernul francez intenționează să scurteze perioada în care oamenii pot solicita indemnizații de șomaj pentru a oferi mai multe stimulentele pentru piața muncii, a declarat premierul Gabriel Attal într-un interviu publicat duminică, conform Reuters.

Indemnizațiile de șomaj vor fi limitate la maximum 15 luni, față de 18 luni în prezent, a declarat Attal pentru publicația La Tribune Dimanche.

De asemenea, guvernul intenționează să ceară o perioadă mai lungă de activitate pentru oferirea șomajului. Astfel o persoană va trebui să lucreze opt luni în ultimele 20 de luni, în loc de șase luni în ultimii doi ani, cum este regelemntat în prezent, pentru a putea beneficia de ajutoare de șomaj.

"Dacă nu reformăm șomajul, riscăm să blocăm drumul spre ocuparea completă a forței de muncă", a spus el. "Această reformă ne va permite să creăm din ce în ce mai multe locuri de muncă în țara noastră."

O reformă realiată în 2023 a permis ca durata prestațiilor să varieze în funcție de condițiile de pe piața muncii, ideea fiind ca această perioadă în care oamenii primesc banii din șomaj să fie mai scurtă dacă locurile de muncă sunt ușor disponibile.

Dar guvernul, care se luptă să își mențină planurile de reducere a deficitului, consideră că aceasta nu a mers suficient de departe.

Attal a declarat că guvernul intenționează să adopte reforma printr-un decret, mai degrabă decât să o prezinte parlamentului, și că aceasta va intra în vigoare în decembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Sistemul de climatizare din Aeroportul Otopeni s-a defectat

Călătorii care se află acum în Aeroportul Otopeni suferă...

Mark Rutte este noul șef al NATO

Numirea a devenit, practic, o formalitate. 

Veste bună pentru clienții băncii Garanti BBVA

Clienţii Garanti BBVA îşi pot lua credite de nevoi...

Se schimbă sistemul de calcul pentru sistemul Returo

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat miercuri,...

LVMH cumpără un producător de ceasuri ieșite din comun

Nu se spune însă nimic despre costul acestei tranzacții.

Spania salvează prețul la uleiul de măsline

Începând din septembrie 2022, prețul la acest produs de...

Veste bună pentru românii cu credite în euro

O veste bună pentru românii care au credite în euro.


pixel