Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Un oficial de la Casa Albă avertizează că eșecul Congresului de a aproba noi ajutoare va "îngenunchea" Kievul, notează Financial Times.
Alerta lansată de Shalanda Young, directorul de buget al Casei Albe, într-o scrisoare adresată luni liderilor Congresului, a reprezentat cea mai specifică evaluare de până acum a diminuării sprijinului financiar și militar al Washingtonului pentru Ucraina.
"Fără o acțiune a Congresului, până la sfârșitul anului vom rămâne fără resurse pentru a achiziționa mai multe arme și echipamente pentru Ucraina și pentru a furniza echipamente din stocurile militare americane", le-a scris Shalanda Young liderilor politici din ambele partide.
"Nu există un vas magic de fonduri disponibile pentru a face față acestui moment. Am rămas fără bani - și aproape fără timp", a mai spus ea.
Solicitarea președintelui Joe Biden de a obține fonduri de urgență în valoare de 106 miliarde de dolari pentru cele mai mari priorități ale sale în materie de politică externă, inclusiv Ucraina, Israel și Indo-Pacific, rămâne în impas la Capitoliu, determinată de opoziția tot mai mare a republicanilor de a ajuta Kievul.
Unii legislatori - în special în Senat, unde sprijinul pentru Ucraina este mai profund - încearcă să negocieze un acord bipartizan care să conțină ajutorul pentru Kiev alături de noi proceduri de imigrare și de azil pentru a reduce numărul de persoane fără documente care ajung în SUA prin granița de sud.
Totuși, chiar dacă se ajunge la un acord în Senat, nu este clar dacă acesta poate trece de Camera condusă de republicani, al cărei nou președinte, Mike Johnson, s-a arătat sceptic față de finanțarea pentru Ucraina.
Luni, Johnson a indicat că Congresul ar putea aproba un ajutor suplimentar pentru Ucraina dacă democrații ar fi de acord cu mai multe fonduri pentru securitatea frontierei dintre SUA și Mexic.
"Administrația Biden nu a reușit să abordeze în mod substanțial niciuna dintre preocupările legitime ale conferinței mele cu privire la lipsa unei strategii clare în Ucraina, a unei căi de rezolvare a conflictului sau a unui plan pentru a asigura în mod adecvat responsabilitatea pentru ajutorul acordat de contribuabilii americani", a declarat Johnson într-un comunicat.
"Credem că se poate ajunge la un acord asupra ambelor chestiuni dacă democrații din Senat și Casa Albă vor negocia în mod rezonabil", a adăugat Johnson.
Shalanda Young a avertizat Congresul că tăierea fluxului de arme și echipamente americane ar "îngenunchea Ucraina pe câmpul de luptă, punând în pericol nu numai câștigurile obținute de Ucraina, ci și crescând probabilitatea unor victorii militare rusești".
"Deja, pachetele noastre de asistență în materie de securitate au devenit mai mici, iar livrările de ajutor au devenit mai limitate... în timp ce aliații noștri din întreaga lume au făcut mai mult, sprijinul SUA este esențial și nu poate fi replicat de alții", a adăugat ea.
Avertismentul Casei Albe vine în contextul în care statele membre ale UE se luptă să ajungă la Bruxelles la un acord bugetar care ar trimite 50 de miliarde de euro Ucrainei, au declarat pentru Financial Times persoane apropiate discuțiilor.
Young a spus că Ucraina are nevoie și de sprijin economic, care riscă să stagneze.
"Dacă economia Ucrainei se prăbușește, ei nu vor putea continua să lupte, punct", a scris ea. "Putin înțelege bine acest lucru, motiv pentru care Rusia a făcut ca distrugerea economiei Ucrainei să fie în centrul strategiei sale - ceea ce se poate vedea în atacurile sale împotriva exporturilor de cereale și a infrastructurii energetice a Ucrainei".
Young a mai spus că banii pentru Ucraina ar aduce beneficii economiei americane. De la începutul invaziei complete a Rusiei, în februarie 2022, Washingtonul a aprobat un ajutor de 111 miliarde de dolari pentru Kiev.
"Deși nu putem prezice cu exactitate ce companii americane vor primi noi contracte, știm că finanțarea va fi folosită pentru a achiziționa capacități avansate de apărare împotriva atacurilor asupra civililor din Israel și Ucraina - de exemplu, sisteme de apărare antiaeriană construite în Alabama, Texas și Georgia și subcomponente vitale obținute din aproape toate cele 50 de state", a declarat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Comisia de muncă din Senat...
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Parlamentul României analizează...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Analistul economic Cristian...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...