Fumatul va dispărea până în 2050 din SUA, părți din Europa, Australia și bucăți mari din America Latină dacă tendința de scădere observată în ultimele decenii va continua, a scris Adam Spielman, analist la Citigroup Inc., într-o notă publicată marți și citată de Bloomberg.
Analiza arată cât de important este ca industria tutunului să se înarmeze cu alternative de țigări competitive. Industria a suferit unele dintre cele mai mari schimbări din istoria sa: numărul de copii care fumează în prezent a scăzut cu aproape trei sferturi în ultimii 20 de ani, consumul de tutun în rândul bărbaților este în scădere pentru prima dată pe piață și volumele de țigări au căzut scăzut constant de zeci de ani.
Philip Morris International, producătorul de țigări Marlboro și Chesterfield, a semnalat că țigările ar putea deveni învechite în decurs de un deceniu. Compania a preluat conducerea în alternativele de fumat cu dispozitivul său IQOS cu tutun încălzit și acum obține deja aproape un sfert din veniturile sale din produse necombustibile, determinând o cursă cu rivali precum British American Tobacco.
Citește și: British American Tobacco intră pe piața marijuanei
Altria Group Inc. este cel mai întârziat din raport, deoarece aproximativ 82% din afacerea sa provine din țigări, a spus Spielman. Și chiar dacă are investiții în produse alternative, compania nu are întotdeauna controlul asupra acestora, având în vedere că tehnologia sa de vape se află printr-o participație la Juul Labs Inc. IQOS.
Cu toate acestea, produsele de generația următoare au încetinit declinul consumului de nicotină pe multe piețe și, eventual, au inversat-o în unele, a scris Spielman.
În țări precum China, Franța și Rusia, fumatul țigării este probabil să rămână încă o obișnuință în 2050.
„Tendințele actuale nu sugerează o lume fără țigări”, a mai spus Spielman.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Trump și criptomonedele: Un...
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...
Pizza de 100 de lire: Un...
Deficitul bugetar al României...
Selecție de știri pentru această dimineață.
Gigantul rus Gazprom caută să majoreze preţurile...
Dropshipping-ul câștigă tot mai...
Prețurile petrolului au fost...
BNR a publicat cursul valutar...
OpenAI se confruntă cu probleme tehnice, aplicația...
Indicele ROBOR la trei luni a urcat la 5,96% pe an.
Indicatorul de Încredere...
Sindicatul inginerilor de la...