G20, oglinda noii ordini mondiale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Summitul Grupului celor 20 de mari economii ale lumii este un fel de imagine a ceea va fi noua ordine mondială. În orice caz, așa susține comentatorul de politică externă al televiziunii CNN, Nic Robertson.

Pe culoarele reuniunii la vârf din Argentina, liderii lumii vor avea o serie de întrevederi între patru ochi. Iar diferitele întâlniri ale președintelui Statelor Unite, Donald Trump, se vor concentra cu siguranță pe politica lui ”America First!”.

Ceea ce, crede analistul CNN, reduce, practic, la zero posibilitatea ca participanții să-și încheie misiunea de la Buenos Aires, cu un comunicat comun, conform tradiției. Un obicei chemat să demonstreze că, deși unii mai au și păreri divergente, totuși, spre binele planetei, merg împreună, a fost încălcat și la ultimul summit G7.

Repulsia afișată de Trump față de abordările multilariste crează ”o dramă globală”, consideră Nic Robertson. Astfel, Trump și omologul lui chinez, Xi Jinping, par pregătiți pentru o escaladare a răzbuiului comercial. Spre deosebire însă de Trump, liderul de la Bejing gândește pentru mulți ani în viitor.

Xi Jinping se află la putere de mult mai mult timp decât Trump și, după toate probabilitățile, va mai asista la multe alte summituri G20 după ce președinția Trump ve deveni istorie, este de părere autorul articolului. În opinia lui, întrevederea celor doi demnitari va avea o importanță deosebită pentru comerțul global.

În plus, liderul american a anulat întrevederea cu președintele rus, ceea ce înseamnă că Trump și Putin nu vor putea dezbate chestiuni majore. Prin urmare, locatarul de la Kremlin va părăsi Argentina fără să-și formeze o idee despre ce acțiuni trebuie să se aștepte din partea Washingtonului în privința incidenului din Strâmtoarea Kerci, subliniză comentatorul CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel