Gabriel Grădinescu - ASF: Nu reglementăm dintr-un turn de fildeş. Lucrăm pentru piaţa de capital
Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
EXCLUSIV
Gabriel Grădinescu, vicepreşedinte ASF, a explicat, în direct la conferinţa DC Media Group, care sunt proiectele la care lucrează şi pe care le implementează instituţia. 

"Şi în debutul acestui an, Autoritatea de Supraveghere Financiară s-a implicat activ în domeniul reglementării zonei de investiţii, în spiritul dezvoltării pieţei locale de capital. Suntem într-un plin proces de inventariere şi reconfigurare a normelor cu impact real asupra dimensiunii şi complexităţii pieţei locale. Prin urmare, ne consultăm în permanenţă cu reprezentanţii industriei noastre în toate ariile prioritare de dezvoltare.

Vreau să se ştie că nu reglementăm dintr-un turn de fildeş şi suntem mereu cu ochii pe piaţă şi lucrăm pentru piaţa de capital.

În primul rând am continuat procesul de autorizare rapidă a fondurilor locale, cât mai ales prin noile pachete legislative pe care le promovăm sau pe care le avem în lucru. Personalul din cadrul pieţei de capital a elaborat în cursul anului trecut Regulamentul nr.11 prin care a fost reglementat un cadru mai suplu de organizare şi funcţionare pentru administratorii înregistraţi. (...)

Citeşte şi: Nicu Marcu, preşedintele ASF, mesaj ferm: Bursa românească trebuie să devină un reper semnificativ al economiei româneşti

De asemenea, am creat un ecosistem de autorizare rapidă a administratorilor de active, iar acum avem în plan crearea unui cadru de reglementare mai prietenos pentru fondurile de investiţii alternative, cu accent pe cele destinate investitorilor profesionali.

În paralel, Autoritatea a finalizat platforma de autorizare online a documentelor încărcate de entităţile reglementate în domeniul pieţei de capital. Semnalele noastre sunt acelea că industria apreciază şi consideră utilă această platformă", a explicat, în cadrul intervenţiei sale, vicepreşedintele ASF.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel