George Soros a mai jucat puțin la bursă. Împotriva cui a pariat

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Mișcări interesante ale miliardarului american
Mișcări interesante ale miliardarului american
Dacă în trimestrul al patrulea din 2021, miliardarul s-a debarasat de titlurile deținute în sectorul tehnologic, în trimestrul al doilea din 2022, s-a răzgândit și a reînceput să le cumpere. O manevră care însă nu a salvat portofoliul omului de afaceri de devalorizare. 

Pârghia de investiții al miliardarului american George Soros, Soros Fund Management, și-a majorat în al doilea trimestru al anului 2022 participațiile la companii tehnologice importante precum Amazon, Google și Salesforce. După cum notează Bloomberg, investitorul și-a intensificat investițiile în bigtech chiar înainte de raliul din sectorul tehnologic înregistrat în ultimele săptămâni. Între timp, valoarea totală a portofoliului omului de afaceri, care include acțiuni americane, a scăzut cu 664 de milioane de dolari pe parcursul trimestrului, până la 4,6 miliarde de dolari la 30 iunie.

Potrivit WhaleWisdom, un serviciu care urmărește operațiunile celor mai mari fonduri americane, cea mai notabilă vânzare de titluri a fost reducerea participației la producătorul de mașini electrice Rivian - cota din portofoliul lui Soros s-a redus de la 15,16% la 15,16%.

- Amazon. Poziția a crescut cu 590,16 mii de acțiuni (valoarea participației la 30 iunie - 212,9 milioane de dolari, ponderea în portofoliu - 3,79%);

- Google. Creșterea poziției cu 100,18 mii de acțiuni (valoarea participației la 30 iunie - 115,8 milioane de dolari, ponderea în portofoliu - 2,06%);

- Salesforce. Câștig de poziție de 364,2 mii de acțiuni (valoarea participației la 30 iunie - 103,5 milioane de dolari, ponderea în portofoliu - 1,84%).

Noile poziții ale lui Soros

Twitter. Poziție nouă constând în 100 de mii de opțiuni put pe acțiunile Twitter (valoare la 30 iunie - 3,7 milioane de dolari, pondere în portofoliu - 0,07%). De fapt, pariul este împotriva Twitter, rețeaua socială aflându-se acum în mijlocul jocurilor capricioase ale lui Elon Musk. 

Tesla. Poziție nouă pe 29.800 de acțiuni (valoarea participației la 30 iunie - 20,1 milioane de dolari, pondere în portofoliu - 0,36%);

Compania de investiții Alleghany. Poziție nouă pentru 201,9 mii de acțiuni (valoarea participației la 30 iunie - 168,2 milioane de dolari, ponderea în portofoliu - 3%);

Dezvoltator American Campus Communities. Poziție nouă pentru 3,1 milioane de acțiuni (valoarea participației la 30 iunie - 201,5 milioane de dolari, ponderea în portofoliu - 3,59%).

Piața americană - în special sectorul tehnologic - și-a revenit în ultimele săptămâni după o cădere semnificativă, determinată de inflația ridicată și de așteptările privind politica monetară restrictivă a Rezervei Federale a SUA. Astfel, indicele Nasdaq 100 a crescut cu aproape 23%, până la 13.565,87 puncte, din 16 iunie. 

În al patrulea trimestru al anului trecut, investitorii importanți scăpau de giganții tehnologici de pe piață. În acel moment, Soros Fund Management și-a redus poziția la Alphabet cu 38,28%, la Amazon cu 19,10%, la Airbnb cu 45,16% și, de asemenea, și-a vândut întreaga poziție la Zoom Video Communications.

Potrivit Bloomberg Billionaires Index, averea lui George Soros este estimată la 8,5 miliarde de dolari.

Citește și Șase luni de coșmar pentru bursa americană. Din 1970 nu a mai fost așa

Citește și Piețele globale își schimbă paradigma, intră într-o nouă eră, anunță Morgan Stanley

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa de Valori București
Ministrul Marcel Boloș / FOTO: Facebook
Lingouri de aur / FOTO: Freepik
Stație de transformare / Foto: Freepik
ArcelorMittal

ArcelorMittal amână investițiile verzi planificate în UE

Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...

Cu ochii pe mesaje / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Concedieri / sursa foto: Freepik.com / Drazen Zigic
Aragaz / FOTO: Unsplash

Ungaria caută noi surse de aprovizionare cu gaz natural

O strategie menită să asigure un echilibru între...

Om de afaceri / FOTO: Freepik

Companiile chineze se agață de dolarul american

Companiile chineze își păstrează dolarii,...

Sebastian Burduja. Foto: Crisan Andreescu
Date ROBOR

A crescut ROBOR. Veste proastă pentru cei care au credite

Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...

Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

AFM. Încep înscrierile în programul Rabla pentru Tractoare

Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...

Palatul CEC
Germania. Foto: Ingo Joseph - Pexels
Ruble
Ministrul Adrian Câciu / FOTO: Gov.ro
SUA-China / FOTO: Freepik
Banca Naţională a României
Wall Street
Bună dimineața!
Tehnologie avansată / FOTO: Freepik

Suedezii propun asistentul virtual cu ”mii de fețe”

La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...

Centrala Iernut a Romgaz / Foto: Romgaz

pixel