Săptămână complicată la Bursa de la București, cu suișuri și coborâșuri
Performanțele variate ale...
Vinerea trecută, toate organizațiile maghiare care beneficiază de fonduri din partea Open Society Foundations (OSF) înființate de George Soros au primit o înștiințare.
E-mail-urile primite de trei membrii ai fundației se spune că în urma celei mai recente decizii a consiliului de administrație al OSF, organizația își va înceta practic activitățile în Uniunea Europeană și își va muta resursele în alte părți ale lumii.
S-a decis schimbarea radicală a direcției strategice
Filialele maghiare au fost informate de decizia consiliului de administrație de a face o "schimbare strategică radicală" pentru a maximiza impactul resurselor organizației: ”Filialele Fundației pentru o Societate Deschisă își vor înceta majoritatea activităților în cadrul UE, majoritatea resurselor urmând să fie redirecționate către alte părți ale lumii”, se spune în mesaj.
În scrisoare se precizează că retragerea va fi însoțită de un fond extrem de limitat de resurse care pot fi concentrate în Europa.
Decizia este justificată de faptul că instituțiile și guvernele UE cheltuiesc sume importante de bani pentru drepturile omului, libertate și diversitate și sunt active în aceste domenii.
În paralel cu această decizie, structura organizațională a OSF va fi, de asemenea, restructurată până în 2024.
Potrivit conținutului scrisorii, chiar și în cadrul OSF se cunosc puține lucruri despre detalii, calendarul retragerii sau ce se va întâmpla în țările UE, unde nu este adevărat că instituțiile și guvernele UE alocă sume importante de bani pentru drepturile omului sau pentru problemele legate de diversitate.
Programele europene vor înceta în 2024
Se preconizează că punerea în aplicare a noului model propus va implica o reproiectare și o restructurare a operațiunilor actuale și o reducere semnificativă a numărului de angajați la nivel mondial, cu nu mai puțin de 40 %. Se înțelege că au început deja concedierile în mai multe birouri din Europa, un număr semnificativ de angajați fiind disponibilizați la Berlin, Barcelona și Londra.
Este posibil ca fiul lui George Soros să fi fost cel care a decis acest lucru
George Soros a predat controlul imperiului de 25 de miliarde de dolari fiului său în luna decembrie 2022. Alexander Soros, în vârstă de 37 de ani, a declarat că este mai interesat de politică decât de afaceri. Este probabil ca el să fi decis deja să retragă Open Society Foundations din Europa.
Alexander Soros a preluat conducerea fundației și este singurul membru al familiei în comitetul de investiții al Soros Fund Management care supraveghează fundația și banii familiei.
În cadrul unui interviu acordat publicației The Wall Street Journal, Alexander Soros a declarat că împărtășește păreri similare cu cele ale tatălui său, dar că ar dori să se ocupe de alte cauze, dând ca exemplu susținerea dreptului la vot, a dreptului la avort și a egalității de gen. De asemenea, poate conta în continuare pe ajutorul politicienilor americani de stânga.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...
Suedia este pregătită să...
Bitcoin, cea mai mare...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...