Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Ministrul german al sănătății a dezvăluit miercuri un plan de dezincriminare a posesiei de canabis de până la 30 de grame și de autorizare a vânzării acestei substanțe adulților în scopuri recreative pe o piață controlată.
Berlinul va verifica la comisia executivă a Uniunii Europene dacă planul aprobat de guvernul german este în conformitate cu legile UE și va continua cu legislația "pe această bază" doar dacă va primi undă verde, a declarat ministrul sănătății, Karl Lauterbach.
Lauterbach a declarat că noile reguli ar putea servi drept "un model pentru Europa". În mod realist, ele nu vor intra în vigoare înainte de 2024, a spus el.
Planul prevede ca marijuanal să fie cultivată sub licență și vândută adulților în puncte de vânzare autorizate pentru a combate piața neagră, a spus Lauterbach. Indivizii ar avea voie să cultive până la trei plante și să cumpere sau să dețină între 20 și 30 de grame de marijuana, notează agenția de presă Associated Press.
Dacă legislația va fi aprobată conform planului, "acesta ar fi, pe de o parte, cel mai liberal proiect de legalizare a canabisului din Europa, iar pe de altă parte ar fi și cea mai strict reglementată piață", a declarat Lauterbach.
El a spus că "o mai bună protecție a tinerilor și a sănătății" sunt obiectivele cheie ale propunerii guvernului.
Model european
"Ar putea fi un model pentru Europa", care are un mozaic de legi adesea restrictive, a spus el.
Ministrul, care el însuși a fost mult timp sceptic în privința legalizării canabisului, a susținut că sistemul actual nu funcționează, consumul fiind în creștere și piața ilegală înflorind. El a declarat că 4 milioane de persoane din Germania, o națiune de 83 de milioane de locuitori, au consumat canabis anul trecut, iar un sfert dintre tinerii cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani l-au folosit.
Lauterbach a declarat că Germania nu a vrut să imite modelul practicat de mult timp de Olanda, vecina de nord-vest a Germaniei. Acesta combină dezincriminarea cu o reglementare redusă a pieței.
Germania va examina dacă canabisul poate fi consumat acolo unde este vândut, dar în prezent nu intenționează să permită acest lucru, a declarat Lauterbach. Același lucru este valabil și pentru vânzarea substanței în formă comestibilă.
Magazinele care vând canabis nu ar avea voie să vândă și produse din alcool sau tutun și nu ar putea fi amplasate în apropierea școlilor.
Cum se stabilesc prețurile
Guvernul nu intenționează să stabilească un preț, dar intenționează să stabilească cerințe de calitate, a precizat ministrul sănătății. El a lăsat deschisă întrebarea dacă va fi percepută o "taxă pe canabis" în plus față de taxa standard de vânzare, care ar putea fi folosită pentru a finanța informarea cu privire la riscurile drogului, dar a spus că produsul nu ar trebui să fie atât de scump încât să nu poată concura cu piața neagră.
Planul privind canabisul face parte dintr-o serie de reforme prezentate în acordul de coaliție încheiat anul trecut între cele trei partide social-liberale din guvernul cancelarului Olaf Scholz. Acestea au convenit la momentul respectiv că "efectele sociale" ale noii legislații vor fi analizate după patru ani.
Printre alte planuri de liberalizare, guvernul a eliminat din codul penal al Germaniei interdicția ca medicii să facă "reclamă" la serviciile de avort. De asemenea, dorește să ușureze calea de obținere a cetățeniei germane, să elimine restricțiile privind dubla cetățenie și să reducă vârsta minimă pentru a vota la alegerile naționale și europene de la 18 la 16 ani.
De asemenea, guvernul dorește să elimine o legislație veche de 40 de ani care impune persoanelor transsexuale să obțină o evaluare psihologică și o decizie a instanței înainte de a-și schimba oficial sexul, un proces care implică adesea întrebări intime. Aceasta ar urma să fie înlocuită cu o nouă "lege a autodeterminării".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Analistul economic Cristian...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...