Patronii refuză pachetul fiscal: „Prima schimbare trebuie să fie la Guvern!”
IMM România nu este de acord cu...
În martie, Statele Unite, Australia și Marea Britanie, țări participante la alianța AUKUS, au dezvăluit o serie de detalii ale planului de a furniza Australiei submarine de atac cu propulsie nucleară. Primele nave vor intra în posesia proprietarului la începutul anilor 2030, ca măsură de descuraja ambițiile Chinei în regiunea Indo-Pacific.
Marea Britanie, care va opera și submarinele, își schimbă politica externă și de apărare în regiunea Indo-Pacific și încearcă, totodată, să încheie, după ce s-a retras din Uniunea Europeană, acorduri avantajoase pentru industria ei cu economii care afișează o creștere rapidă.
BAE Systems, care a numit AUKUS un program „important” pentru companie, a anunțat într-un comunicat că Ministerul Apărării i-a acordat finanțarea necesară pentru a efectua lucrările de dezvoltare până în 2028, permițându-i să înceapă lucrările detaliate de proiectare a submarinelor.
„Această investiție de mai multe miliarde de lire sterline în programul de submarine AUKUS va ajuta la furnizarea capacităților submarinelor de vănătoare de care Regatul Unit are nevoie pe termen lung”, a scris Shapps în declarație.
Contractul va asigura finanțare pentru lucrările de infrastructură desfășurate la întreprinderea Barrow-in-Furness, din nord-vestul Angliei, iar compania a spus că va ajuta la finanțarea a 5.000 de locuri de muncă.
Potrivit BAE Systems, producția de submarine va începe spre sfârșitul deceniului, prima navă SSN-AUKUS fiind așteptată să fie livrată la sfârșitul anilor 2030.
Citește și Taiwan: Primul submarin de fabricație proprie. A costat peste 1 miliard $
Citește și Coreea de Sud, noul gigant al industriei mondiale a apărării
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...
Ministerul Transporturilor și...
Giganții industriali europeni...
Analistul economic Petrișor...
Rovinieta se scumpește din...