Gigantul BAE Systems, contract de aproape 5 miliarde $ pentru construcția de submarine
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Bună dimineața!
Bună dimineața!
Marea Britanie a atribuit gigantului BAE Systems, în cadrul programului AUKUS, un contract de patru miliarde de lire sterline (4,9 miliarde de dolari) pentru a construi submarine de atac, au anunțat oficialii grupului și ministrul Apărării, Grant Shapps.

În martie, Statele Unite, Australia și Marea Britanie, țări participante la alianța AUKUS, au dezvăluit o serie de detalii ale planului de a furniza Australiei submarine de atac cu propulsie nucleară. Primele nave vor intra în posesia proprietarului la începutul anilor 2030, ca măsură de descuraja ambițiile Chinei în regiunea Indo-Pacific.

Marea Britanie, care va opera și submarinele, își schimbă politica externă și de apărare în regiunea Indo-Pacific și încearcă, totodată, să încheie, după ce s-a retras din Uniunea Europeană, acorduri avantajoase pentru industria ei cu economii care afișează o creștere rapidă. 

BAE Systems, care a numit AUKUS un program „important” pentru companie, a anunțat într-un comunicat că Ministerul Apărării i-a acordat finanțarea necesară pentru a efectua lucrările de dezvoltare până în 2028, permițându-i să înceapă lucrările detaliate de proiectare a submarinelor.

„Această investiție de mai multe miliarde de lire sterline în programul de submarine AUKUS va ajuta la furnizarea capacităților submarinelor de vănătoare de care Regatul Unit are nevoie pe termen lung”, a scris Shapps în declarație.

Contractul va asigura finanțare pentru lucrările de infrastructură desfășurate la întreprinderea Barrow-in-Furness, din nord-vestul Angliei, iar compania a spus că va ajuta la finanțarea a 5.000 de locuri de muncă.

Potrivit BAE Systems, producția de submarine va începe spre sfârșitul deceniului, prima navă SSN-AUKUS fiind așteptată să fie livrată la sfârșitul anilor 2030.

Citește și Taiwan: Primul submarin de fabricație proprie. A costat peste 1 miliard $

Citește și Coreea de Sud, noul gigant al industriei mondiale a apărării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...


pixel