Gigantul francez TotalEnergies va dezvolta 5 proiecte fotovoltaice în România

Autor: Vlad Roibu
Data publicării:
Panouri fotovoltaice
Panouri fotovoltaice
Grupul energetic francez TotalEnergies Renewables SAS a achiziţionat un portofoliu compus din cinci proiecte de parcuri fotovoltaice din România, de la compania germană PNE.

Cele 5 proiecte de parcuri fotovoltaice au o capacitate totală de 208 Megawati și se află deocamdată în stadiu de dezvoltare. Cele două companii au precizat că PNE va rămâne responsabilă pentru dezvoltarea viitoare a proiectelor din România, până la finalizare, scrie Agerpres.

"Dezvoltarea acestor proiecte ne permite să punem în practică expertiza companiei în producţia de energie fotovoltaică şi ne consolidează prezenţa în Europa de Est", a declarat vicepreşedintele Renewable Explorer, Marin de Montbel.

Subsidiarele companiei TotalEnergies din România sunt Hutchinson, TotalEnergies Marketing Romania, AS24 Romania şi TotalEnergies Global Services Bucharest cu sedii în Bucureşti şi în judeţul Braşov, cu un total de peste 1.400 de angajaţi.

Despre TotalEnergies Renewables SAS

TotalEnergies produce energie la scara globala, energie obținută din petrol și biocombustibili, gaze naturale și gaze obținute din surse regenerabile și electricitate. Compania are filiale în peste 130 de tari. TotalEnergies este prezentă în România de mai bine de 20 de ani prin activitatea sa de comercializare si productie de lubrifianți (1998).

Despre PNE

Grupul german PNE (Pure New Energy) operează la nivel internațional și este unul dintre cei mai experimentați dezvoltatori de proiecte de parcuri eoliene onshore și offshore. Pe această bază, Grupul s-a transformat într-un "Clean Energy Solutions Provider", un furnizor de soluții de energie curată. Compania are în momentul de față 500 de angajați.

Prețurile la energie au intrat pe teren negativ în Europa. 

Preţurile la energie electrică pe piaţa din Europa au coborât marţi în teritoriul negativ, în condiţiile în care energia produsă în parcurile fotovoltaice a inundat reţeaua.

Fenomenul devine tot mai frecvent și poate ajunge chiar un fel de normă în anumite perioade ale anului, pe măsură ce Europa reușește să construiască mai multe parcuri fotovoltaice, reducând cererea pentru combustibili fosili.

Potrivit datelor furnizate una dintre cele mai mari burse de energie din Europa, Epex Spot, preţurile intraday în Germania, cea mai mare piaţă de electricitate din regiune, au devenit marţi negative în intervalul 1:00 p.m. - 3:00 p.m.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel