Scădere cu 5% a volumului lucrărilor de construcţii. Date INS
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Companiile din domeniul tehnologiei sunt câștigătoare imediate, adevărata întrebare pentru investitori este cine vor fi câștigătorii pe termen lung, a adăugat el.
Goldman Sachs recomandă investitorilor să își repartizeze investițiile în acțiuni americane în sectoare ciclice și defensive, recomandând sectorul energetic și cel al sănătății pentru evaluările lor atractive.
Reprezentanții grupului sunt optimiți în ceea ce privește inteligența artificială și cred că tehnologia ar putea contribui la creșterea profiturilor S&P 500 în următorii 10 ani.
"În următorii 10 ani, inteligența artificială ar putea crește productivitatea cu 1,5% pe an. Iar acest lucru ar putea crește profiturile S&P500 cu 30% sau mai mult în următorul deceniu", a declarat joi Ben Snider, strateg senior la Goldman Sachs.
Apariția ChatGPT, chatbotul dezvoltat de OpenAI, a stârnit o furtună de interes pentru AI și posibilele perturbări ale vieții de zi cu zi a multora. De asemenea, a injectat un nou entuziasm în rândul investitorilor dornici de un nou motor de creștere a profitului, într-un moment în care creșterea costurilor de împrumut și problemele legate de lanțul de aprovizionare au temperat optimismul.
Reprezentatul Goldman Sachs a mai afirmat că adevărata sursă de optimism este creșterea productivității prin intermediul inteligenței artificiale
Instituția bancară americană este de părere că acum este clar pentru majoritatea investitorilor că câștigătorii imediați sunt în sectorul tehnologic dar investitorii trebuie să se întrebe cine vor fi câștigătorii pe parcurs.
Te-ar putea interesa și:
Șeful JP Morgan despre falimentele din domeniul bancar: Nu este clar când se va termina
Turbulențele financiare care au dus la prăbușirea Silicon Valley Bank în SUA și Credit Suisse în Europa nu s-au încheiat încă, iar efectele sale se vor resimți ani de zile, a avertizat șeful celei mai mari bănci americane.
Într-o scrisoare anuală adresată acționarilor JP Morgan, Jamie Dimon a declarat că falimentul SVB de luna trecută și preluarea Credit Suisse de către rivalul său UBS, intermediată de guvernul elvețian, au subminat încrederea în sistemul bancar.
"În momentul în care scriu această scrisoare, criza actuală nu s-a încheiat încă și, chiar și atunci când va fi în spatele nostru, vor exista repercusiuni ale acesteia pentru anii următori", a spus el.
Deși a sugerat că există diferențe marcante față de criza financiară din 2008, Dimon, care este președinte și director general al JP Morgan din 2006, a sugerat că riscurile pentru piață au fost "ascunse dar la vedere", într-o aluzie la adresa autorităților de reglementare.
Printre aceste riscuri se numără expunerea la creșterea bruscă a ratelor dobânzilor în întreaga lume pentru a combate inflația în creștere. Dimon a criticat Rezerva Federală a SUA pentru că nu a încorporat costurile mai mari ale împrumuturilor în testele sale anuale de rezistență. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...