Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii
Google respinge ideea împărţirii costurilor reţelelor cu operatorii europeni de telecomunicaţii
Google, divizie a companiei americane Alphabet, a respins luni solicitarea operatorilor europeni de telecomunicaţii ca giganţii din domeniul tehnologiei să suporte unele costuri ale reţelei de telecomunicaţii a Europei, spunând că ideea care se vehiculează de zece ani este în defavoarea consumatorilor, iar compania investeşte deja milioane în infrastructura pentru internet, transmite Reuters.

Comentariile lui Matt Brittin, preşedintele Google pentru zona EMEA (Europa, Estul Mijlociu şi Africa) vin în contextul în care Comisia Europeană se pregăteşte să solicite opiniile ambelor părţi înainte de a face o propunere legislativă care ar putea forţa companiile din domeniul tehnologiei să ajute la plata implementării 5G şi a cablurilor din fibră optică în cele 27 de state membre ale blocului comunitar.

Deutsche Telekom, Vodafone, Orange, Telefonica şi alţi 12 operatori europeni de telecomunicaţii susţin că giganţii americani din domeniul tehnologiei, cum ar fi Google, Meta şi Netflix, sunt responsabili pentru mai mult de 50% din tot traficul internet şi ar trebui să suporte o parte din costul modernizării infrastructurii.

Ideea ar putea perturba neutralitatea Europei în domeniul internetului sau accesul deschis la internet, a declarat Brittin. Acesta a adăugat: "Introducerea principiului "cel care trimite plăteşte" nu este o idee nouă şi ar schimba semnificativ principiile accesului deschis la internet. Aceste argumente sunt similare cu cele pe care le-am auzit în urmă cu zece ani sau mai mult, şi nu vedem noi date care să schimbe situaţia".

"Ar putea avea un impact negativ asupra consumatorilor, în special într-o perioadă de creştere a preţurilor", a avertizat Brittin.

El a explicat că Google, proprietarul YouTube, şi-a îndeplinit sarcina de a deveni mai eficient pentru furnizorii de servicii de telecomunicaţii prin investiţii de milioane de euro.

"În 2021, am investit peste 23 milioane de euro în cheltuieli de capital, majoritatea în infrastructură", a explicat oficialul Google.

Din greșeală, un bărbat a primit în cont de la Google un sfert de milion de dolari

Google i-a trimis din greșeală un sfert de milion de dolari unui bărbat, blogger și inginer, iar acesta spune că a așteptat aproape o lună să primească un răspuns de la companie.

Sam Curry a postat acum câteva zile un mesaj pe Twitter în care spune că gigantul tehnologic i-a transferat în cont 249.999 de dolari, postând și o imagine cu o captură de ecran.

„Este în regulă dacă nu îi vreți înapoi”, a spus Curry în mesaj, explicând că au trecut mai bine de trei săptămâni între momentul în care a primit banii și cel în care a primit confirmarea de la Google că i-a primit mesajul. Curry a spus că nu s-a atins de bani și i-a păstrat în cont pentru momentul în care compania avea să-i ceară, inevitabil, înapoi.

Dar pentru a evita plata unui impozit ar putea fi nevoie să-i transfere într-un alt cont, a declarat el pentru NPR News, citat de Business Insider. Inginerul IT, care este specializat în depistarea de vulnerabilități în software-ul companiilor, a declarat pentru NPR News că în momentul de față face un fel de „vânătoare de recompense” pentru companii, inclusiv Google.

Însă spune că nu mai avea de primit bani de la Google. „Echipa noastră a făcut recent, din greșeală, o plată eronată”, a declarat un purtător de cuvânt de la Google pentru NPR. „Apreciem că acest lucru ne-a fost comunicat rapid și ne străduim să corectăm eroarea.” Purtătorul de cuvânt a mai spus că Google face demersuri pentru recuperarea banilor, dar la sfârșitul săptămânii Curry încă îi avea în cont.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel