Google va primi un răspuns în cazul acuzațiilor de monopol asupra pieței motoarelor de căutare
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Google. foto: pexels.com
Google. foto: pexels.com
Google și Departamentul de Justiție al SUA au încheiat vineri pledoariile privind acuzațiile potrivit cărora unitatea Google a dominat în mod ilegal piața motoarelor de căutare și publicitatea aferentă.

Judecătorul districtual Amit Mehta din Washington va începe să se pregătească pentru a pronunța o decizie cu privire la faptul dacă comportamentul Google a încălcat legislația civilă antitrust. Acesta nu a precizat când se va pronunța, dar experții spun că ar putea ordona modificări ale practicilor comerciale ale Google.

De asemenea, acesta a pus la îndoială faptul că Google evaluează prețurile concurenților înainte de a face propriile ajustări. Activitatea de publicitate a Google aduce aproximativ trei sferturi din veniturile sale, relatează Reuters.

David Dahlquist, avocatul guvernului american, a susținut că "veniturile din publicitate sunt cele care determină monopolul a Google în prezent".

Google s-a lăudat că nu simte presiuni reale pe piață, a declarat Dahlquist, argumentând că firma nu se teme de creșterea prețurilor sau de faptul că nu-și îmbunătățește produsele.

"Doar un monopolist poate face un produs mai rău și totuși să facă mai mulți bani", a susținut Dahlquist.

Avocatul Google, John Schmidtlein, a replicat că ponderea Google în veniturile din publicitatea digitală din SUA a scăzut în mod constant. El a evocat puterea publicitară a platformelor rivale TikTok, Facebook, Instagram și Amazon.

Departamentul de Justiție a atacat în forță Google într-un proces care a început la 12 septembrie, susținând că gigantul motoarelor de căutare deține monopolul prin care a abuzat de puterea sa pentru a-și spori profiturile.

Cazul, intentat de administrația fostului președinte Donald Trump, a fost primul din mai multe cazuri menite să limiteze puterea de piață a liderilor din domeniul tehnologiei.

Un alt caz, împotriva companiei mamă a Facebook, Meta, a fost de asemenea intentat în timpul administrației Trump. Autoritățile antitrust ale președintelui Joe Biden au urmat cu un al doilea caz împotriva Google și cazuri împotriva Amazon.com și Apple Inc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...

Date de ultimă oră privind cifra de afaceri din industrie

Informațiile vin de la Institutul Național de Statistică. 

Orezul va deveni mai scump, pe fondul fenomenelor meteo

Diferite probleme care țin, în mare parte, de fenomene...

Naf Naf a primit trei oferte de preluare

Trei oferte de preluare sunt pe masă pentru...

Firme care-i ajută pe angajați să demisioneze

Pentru câteva sute de euro, firmele informează...


pixel