Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Turcia nu vede "o altă soluţie" decât acordul de export de cereale al Ucrainei cu Rusia, a declarat ministrul de externe al Turciei, Hakan Fidan, respingând o posibilă rută alternativă pe care SUA ar lua-o în considerare, informează AFP.
"Ştim că se caută alte rute, dar nu vedem nicio soluţie alternativă la acordul iniţial din cauza riscurilor", a declarat reporterilor ministrul turc de externe Hakan Fidan, în vizită la Kiev.
Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a primit pe şeful diplomaţie turce, a salutat întâlnirea de vineri ca "importantă"."Am vorbit despre situaţia creată de atacurile mârşave ale Rusiei asupra exporturilor de cereale din regiunea Mării Negre", a spus el pe Telegram. Acuzând Moscova de atacuri "calculate", ce vizează să "provoace crize în diferite părţi ale lumii", el a mai spus că doreşte "restabilirea securităţii pas cu pas" cu ajutorul Turciei.
Moscova, care denunţă obstacole în calea propriilor exporturi de cereale din cauza sancţiunilor occidentale, a desfăşurat în ultimele săptămâni mai multe atacuri asupra infrastructurii portuare ucrainene din Odesa şi din porturile dunărene.
Ucraina caută parteneri pentru a-şi spori exporturile, inclusiv pe Marea Neagră, unde recent a provocat Moscova cu transportul unui cargou sub pavilion Hong Kong, care nu a fost atacat de Rusia, în pofida ameninţării sale.
Kiev a efectuat, de asemenea, mai multe atacuri asupra navelor ruseşti în Marea Neagră, inclusiv asupra unui petrolier şi, la rândul său, a ameninţat navele care se îndreptau spre porturile ruseşti şi cele ocupate de Moscova.
Potrivit premierului ucrainean Denîs Şmîhal, oficialii ucraineni au discutat, de asemenea, cu ministrul turc, despre cooperarea economică şi "viitoarea reconstrucţie a Ucrainei"."Aşteptăm cu nerăbdare finalizarea tuturor procedurilor pentru intrarea în vigoare a unui acord de liber schimb cât mai curând posibil", a spus el pentru Telegram.
Turcia acţionează de mult timp ca mediator între cele două ţări în război. Sub egida sa şi a ONU a fost încheiat acordul privind exportul de cereale ucrainene, care a fost abandonat de către Rusia, dar relaţiile cu Moscova au devenit tensionate după ce Ankara i-a predat Ucrainei pe comandanţii regimentului ultranaţionalist Azov.
Citește și Exporturile de cereale din Ucraina au ajuns la 3,83 milioane de tone
Citește și România, cel mai mare exportator de grâu moale din UE
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...
Aplicația de inteligență...