Grecia prelungește restricțiile privind intrarea în țară
Autor: Ciprian Dumitrache
Data publicării:
Conform informațiilor comunicate de către autoritățile elene, Grecia va extinde restricțiile de călătorie pentru zborurile internaționale și interne.

Autoritatea de aviație civilă din Grecia extinde restricțiile de călătorie pentru zborurile interne și internaționale până pe 15 februarie și respectiv pe 22 februarie, transmite Keeptalkinggreece.

Prevederile în vigoare privind zborurile interne sunt prelungite până până luni, 15 februarie 2021, la ora 06:00 dimineața. Sunt permis doar  călătoriile interne esențiale (probleme de sănătate, în scop de afaceri, din motive obiective de familie (reunificare familială) sau pentru întoarcerea la reședința permanentă).

În privința zborurilor internaționale, sunt prelungite prevederile actuale până 22 februarie 2021 la 06:00 dimineața.

Țări din afara UE: interzicerea intrării în Grecia a resortisanților țărilor terțe, altele decât țările Uniunii Europene și a Acordului Schengen. Excepții: Regatul Unit, Singapore, Australia, Noua Zeelandă, Ruanda, Coreea de Sud, Thailanda, Emiratele Arabe Unite, Federația Rusă și Israel

Șapte zile de carantină la toate sosirile din străinătate

Toți pasagerii care intră în Grecia din orice țară străină, inclusiv din statele membre ale UE, sunt supuși restricțiilor obligatorii, timp de șapte zile, la domiciliu sau la locul de reședință temporară menționat pe formularul PLF (formularul de localizare a pasagerilor), cu excepția cazului în care rămân în Grecia pentru o perioadă mai scurtă, caz în care restricția temporară este valabilă pentru această perioadă, adică până la plecarea lor.

Citește și: MAE: Condiții de CĂLĂTORIE pentru românii care se deplasează în Bulgaria

În plus, toți pasagerii străini sunt testați la sosire, pe baza procedurii furnizate de PFL (formularul de localizare a pasagerilor). În cazul în care un pasager este găsit pozitiv, carantina se va aplica timp de 14 zile pentru toți pasagerii zborului.

Toți pasagerii zborurilor internaționale vor intra în Grecia numai cu un test PCR negativ Covid-19 

Testarea PCR trebuie efectuată cu cel mult 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, de un laborator atestat de autoritatea națională competentă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel