Firme precum PetroChina și CNOOC Gas and Power au semnat contracte pe termen lung cu Shell pentru a cumpăra gaz natural lichefiat (GNL) neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon prin compensații pentru a echilibra emisiile de dioxid de carbon, relatează Reuters.
Greenpeace, care se opune de mult timp producătorilor de combustibili fosili care iau în considerare compensațiile de carbon pentru a-și atinge obiectivele de reducere a emisiilor, a declarat că marca "neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon" induce în eroare publicul.
"Pentru companiile de petrol și gaze, în special, compensațiile de carbon sunt o perdea de fum pentru a ascunde emisiile de carbon continue și redobândite", a declarat Li Jiatong, lider de proiect la Greenpeace în Beijing.
Multe dintre compensații nu au fost măsurate în mod consecvent și uneori au fost contabilizate de două ori, a declarat Greenpeace. În plus, unele păduri legate de schemele de compensare erau vulnerabile la incendii care le-ar putea transforma într-o sursă de carbon, mai degrabă decât într-un rezervor de carbon.
Greenpeace a declarat că există 15 proiecte forestiere pentru compensarea emisiilor de carbon din China, la care au participat Shell, PetroChina, CNOOC și alte companii, dar 80% dintre proiecte au plantat copaci care prezintă un risc mediu sau ridicat de a arde.
Consumul de gaze al Chinei ar trebui să ajungă la 250 de miliarde de metri cubi până în 2026, în creștere de la 216 miliarde de metri cubi anul trecut, reprezentând aproape jumătate din cererea globală în această perioadă, a declarat Agenția Internațională pentru Energie.
Ideea gazului "neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon" va fi probabil pe ordinea de zi în timpul discuțiilor de la COP28, care încep în această săptămână, a declarat Polly Hemming, director al Programului pentru climă și energie de la Australia Institute.
Deși este încă o sursă majoră de emisii de gaze cu efect de seră, gazul este mai curat decât cărbunele și a fost descris drept un o variantă importantă în tranziția energetică globală, însă grupurile anti-combustibili fosili se opun oricăror noi proiecte de gaz.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Precizări privind înscrierea...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Agenția Națională de...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...
Decizia adoptată în ședința de...
Documentul a fost parafat la Budapesta de Zsolt Hernadi,...
Trenul nou a fost anulat joi...
În şedinţa de joi a...