Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Este vorba despre o creștere a salariului cu 38% defalcată pe patru ani, o primă de angajare majorată și care a primit avalul sindicatului, care a declarat că a obținut tot ce se putea din partea producătorul de avioane.
Oferta vine într-un moment critic pentru Boeing, care a anunțat săptămâna aceasta că va strânge până la 24,3 miliarde de dolari pentru a face față provocărilor financiare cu care se confruntă, agravate de greva celor apraope 33.000 de muncitori de la întreprinderile companiei de pe coasta de vest a Statelor Unite, mișcare revendicativă intrată deja în a șasea săptămână.
Momentul critic
„În fiecare tranzacție, în fiecare grevă, există un moment limită când poți obține tot ce este posibil prin negocieri și prin oprirea lucrului. Noi am ajuns în acel punct, dar dacă nu evaluăm situația ca atare, riscăm să primim o ofertă regresivă sau mai scăzută în viitor”, a atras atenția spus Asociația Internațională a mașiniștilor și lucrătorilor din domeniul aerospațial (IAM). Avertisment lansat după ce membrii sindicatului au respins două oferte anterioare.
Acțiunile producătorului de avioane au crescut cu 2,8% imediat după ce a fost anunțată noua ofertă.
Votul sindical va avea loc cu o zi înainte de alegerile prezidențiale din SUA, care îi aduce față în față pe democrata Kamala Harris, care ar putea continua politicile pro-sindicate ale administrației Biden, și republicanul Donald Trump.
Nimic nu este însă bătut în cuie
Greva a oprit producția celui mai bine vândut avion, 737 MAX, și a avioanelor 767 și 777. Boeing a declarat că încurajează „toți angajații să studieze oferta îmbunătățită și să voteze luni, 4 noiembrie”.
Încheierea grevei ar aduce beneficii și furnizorilor din industria aerospațială, care au concediat lucrători și au suspendat noi investiții, precum și companiile aeriene care se confruntă cu întârzieri de livrare a aeronavelor.
Nu este însă clar cum vor vota membrii de sindicat. Serviciul de tranzacționări au cerut o creștere a salariului cu 40% și revenirea la planul de pensionare cu beneficii determinate, pe care membrii l-au pierdut cu aproximativ un deceniu în urmă. Săptămâna trecută, aproximativ 64% dintre lucrători au respins o ofertă de creștere generală a salariului de 35% pe patru ani, care nu a fost aprobată de sindicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...
România intensifică lupta...