În acelaşi timp, veniturile din vânzări au scăzut cu 17%, până la 15,1 miliarde de lei. Rezultatul din exploatare CCA, excluzând elementele speciale, a fost de 1,8 miliarde de lei, în scădere cu 47%. De asemenea, investiţiile au fost şi ele mai mici cu 15%, ajungând la 2,4 miliarde de lei.
În primele nouă luni, contribuţia companiei la bugetul de stat a fost de 7,2 miliarde de lei, inclusiv dividende în valoare de 360 de milioane de lei plătite statului român.
"Izbucnirea globală a pandemiei Covid-19 continuă să aibă un impact major asupra evoluţiei economiei globale. Deşi preţurile la ţiţei au crescut uşor în timpul celui de-al doilea trimestru că urmare a reducerii ofertei, ele rămân în continuare volatile. Creşterile recente ale cazurilor Covid-19 din întreagă lume ar putea duce la întârzierea redresării aşteptate a cererii, ca urmare a reacţiei guvernelor şi cetăţenilor", spun reprezentanţii companiei.
Astfel, consecinţele pandemiei Covid-19, amploarea şi durata efectelor asupra economiei nu pot fi estimate într-un mod credibil la acest moment. Totuşi, OMV Petrom monitorizează îndeaproape evoluţiile şi evaluează în mod regulat impactul asupra fluxului de trezorerie şi a lichidităţii Grupului.
Citește și Prețul la carburanți. Bulgarii stau mai bine decât noi în UE
"OMV Petrom răspunde situaţiei cu măsuri specifice în vederea menţinerii stabilităţii economice a Grupului şi asigurării furnizării de energie. Sănătatea şi bunăstarea fiecărui angajat este prioritatea numărul unu. În acelaşi timp, OMV Petrom implementează măsuri specifice de protejare a sănătăţii financiare a Grupului, respectiv reducerea investiţiilor şi tăierea costurilor. Din perspectiva actuală, preconizăm că, pe baza măsurilor enumerate mai sus, capacitatea Grupului de a îşi continuă activitatea nu este afectată", se mai arată în comunicat.
Pentru 2020, OMV Petrom preconizează că preţul mediu al ţiţeiului Brent va fi 40 dolari pe baril, faţă de 64 de dolari anul trecut.
"Ca urmare a impactului Covid-19,cererea de produse petroliere şi electricitate se estimează a fi sub nivelul înregistrat în 2019, în timp ce cererea pentru gaze naturale este estimată la un nivel similar cu cel al anului 2019, susţinută de industrii mari consumatoare de gaze naturale", mai spun responsabilii companiei petroliere.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Estimări privind rata şomajului...
Ministrul Agriculturii...
Paul McCartney, fost membru al...
Dumitru Chisăliţă, preşedintele...
Donald Trump, invitat să...
Până în prezent, din zonele afectate au fost colectate...
Preşedintele SUA nu renunţă la...
BCE spune că Europa are nevoie...
SUA îngheață ajutoarele externe...
Coreea de Nord a testat o...
Furt de obiecte din tezaurul...
Trump și criptomonedele: Un...
Creştere a numărului de...
CIA a evaluat că pandemia de...
ANPIS - Agenţia Naţională...
Coiful de aur de la...
Grupaj de ştiri.
Aeronavele suplimentare vor...
Randamentele obligațiunilor...